Adres en contact
Hertenlaan 9
2201 ZG Noordwijk
088 - 036 31 90 Direct aanmelden

Dagbesteding De Woeste Hoeve in Noordwijk
Hertenlaan 9

Werk of dagbesteding Vrije tijd

“Brrr!” Jouw paard Robert briest, er komt lucht uit zijn neusgaten. Je schrikt een beetje. Je bent net bezig hem te roskammen, maar hij protesteert. “Rustig maar,” fluister je tegen hem. Je probeert zelf ook rustig te worden, en raakt het dier weer aan met de borstel. Langzaam en zachtjes borstel je, zodat hij niet weer opschrikt. Het werkt: hij wordt steeds meer ontspannen nu.
Je bent altijd al dol geweest op paarden, maar je hebt echt een bijzondere band met Robert. Je begrijpt hem gewoon. Zou je vandaag weer op zijn rug mogen? Het paardrijden geeft jou zo’n vrij gevoel, dat is nergens mee te vergelijken.

Werken op de manege vind je heerlijk. Het voelt voor jou helemaal niet als werken, want je bent de hele dag bezig met jouw lievelingsdieren! Ook is het altijd gezellig met alle mensen die hier een kijkje komen nemen elke dag.

In het kort

Paarden bewonderen of misschien zelf aaien! Dat kan bij manage De Woeste Hoeve aan de Hertenlaan 9. De woeste Hoeve organiseert ook regelmatig leuke activiteiten zoals een dressuurwedstrijd en een koetsendag.

Hoe is de manege ingedeeld?

De manege bestaat uit twee gebouwen: een stal met vijf paardenboxen een dagbestedings/koffieruimte voor de deelnemers en een gebouw voor materialen. Er is een grote schuur voor de opslag van hooi, stro en gereedschap. Ook is er een schuur voor rijtuigen en springmateriaal. Bij de manage hoort ook een wei, een buitenrijbak en een longeerbak. Er zijn vijf paardenboxen en twee stukken weiland met een inloopstal.

Kom je dagbesteding bij ons doen?

Bij Manege De Woeste Hoeve kun je dagbesteding doen als je een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking hebt. Ook is het natuurlijk wel handig als je een beetje van paarden houdt en het leuk vindt om op een manege te werken.
Op de buitenrijbakken en het longeerbakje kun je met de paarden werken, verder kun je soms paardrijden door het park of de wijk. De manege heeft vijf paardenboxen en twee stukken weiland met een inloopstal. Op deze plekken doen wij de schoonmaak en stalwerkzaamheden. Naast het paardrijden verzorgen wij de paarden helemaal, en krijgen ze ook nog op een andere manier beweging.

We zorgen ervoor dat jij op jouw niveau steeds meer zelf kunt doen, en moedigen je aan als iets goed gaat. Doen waar jij goed in bent met jouw lievelingsdieren, wie wil dat nou niet?

Paardrijden en andere activiteiten

De manege is ook een plek waar mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in hun vrije tijd kunnen paardrijden. Iedereen mag paardrijden, als je maar met weinig hulp op het paard kunt (blijven) zitten. Een paar keer per jaar organiseren wij een grote activiteit met paarden, zoals een dressuurwedstrijd en een koetsendag. De paarden doen ook regelmatig een dressuurdemonstratie. Misschien kom je hier wel toevallig op het juiste moment langs!

Woonzorgpark Willem van den Bergh 

De manege staat in de Duinzone op het woonzorgpark Willem van den Bergh in de wijk Noordwijkerduin in Noordwijk. Hier in de buurt zijn meer voorzieningen met dieren, onder andere een boerderij en een hondencrèche. Er is altijd genoeg te doen op het woonzorgpark.  Je kunt bijvoorbeeld lekker wandelen door de duinen, of in de zomer zwemmen in het buitenbad. Ook kun je voetballen op één van de vele grasvelden.

Voorzieningen en OV

In de wijk zitten onder andere een supermarkt, poli, tandarts, mondhygiëniste, fysio, en logopedist. Het terrein is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Met de bus kun je vanaf de ingang van de wijk direct naar naar station Leiden.

Praktische informatie

Hertenlaan 9 
2201 ZG Noordwijk
T. 088 - 036 31 90
Facebook-pagina

Openingstijden

De manege is 5 dagen per week geopend van 9.00 tot 16.00 uur en is op feestdagen gesloten.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op