Adres en contact
Planetenveld 35 A t/m W
Contact opnemen Direct aanmelden

Ambulante begeleiding op De Komeet in Zeewolde
Planetenveld 35 A t/m W

Begeleiding Hulp thuis (ambulant)

De Komeet in Zeewolde is er voor volwassenen die naast een tijdelijke huurwoning ook begeleiding nodig hebben om hun leven weer op orde te krijgen of om zo zelfstandig mogelijk te leren leven.

In het kort

Soms gaat zelfstandig wonen niet vanzelf. Dan biedt De Komeet, met een tijdelijke huurwoning en ambulante ondersteuning, een steuntje in de rug. Met als doel om binnen 2 jaar je leven weer in eigen hand te hebben. Je leert er de vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk verder te kunnen. Daarbij hoort ook doorstromen naar een reguliere woning.

Je leven weer op orde

De Komeet is een tussenvoorziening. Daar kunnen we jou helpen om je leven op orde te krijgen. Ben je net gescheiden en heb je daardoor geen woonruimte? Is het tijd voor uw kind met een lichte verstandelijke beperking om uit huis te gaan, maar is er nog geen woning beschikbaar? Heb je een woning nodig om je leven weer op te bouwen? De begeleiders van ’s Heeren Loo werken bij De Tussenvoorziening samen met GGZ Centraal, de gemeente Zeewolde, Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) en nog meer partners om de bewoners van De Komeet te helpen. Door de samenwerking kunnen we jou de juiste hulp bieden.

We pakken samen jouw problemen aan, maar we kijken ook verder. Naar de ‘gewone’ dingen. Misschien kunnen we je helpen om nieuwe vriendschappen te sluiten. Een opleiding of baan te vinden. We staan naast je waar nodig en laten los waar het kan. We werken ook samen met mensen die je kunnen helpen met geldzaken of die mee kunnen gaan naar belangrijke afspraken die jij hebt.

In het appartementengebouw zijn 23 woningen. 17 daarvan zijn voor mensen met een zorgvraag. Er zijn studio’s en appartementen. De woning huur je zelf voor maximaal 2 jaar. In die 2 jaar helpen we je een geschikte vervolg woning te vinden. Daarvoor werken we samen met Woonpalet en De Alliantie. Het is dus belangrijk dat je inschreven staat voor een huurwoning.

De huurprijs van de studio’s en appartementen zijn vanaf 633 euro. Je kunt, als je 23 jaar of ouder bent, mogelijk huursubsidie krijgen. Er zijn maximaal 4 studio's (de huurprijs voor hen is lager) beschikbaar voor bewoners van 18 tot 23 jaar die getraind willen worden naar zelfstandigheid.

“Voor mij betekende het rust en een nieuwe start”

Kenneth heeft door een auto-ongeluk niet aangeboren hersenletsel (NAH). Als gevolg daarvan is hij zijn eigen bedrijf kwijtgeraakt, is hij gescheiden en sinds de scheiding had hij ook geen woning meer. Kenneth kon tijdelijk in het Overbruggingshuis (voorloper van De Komeet) in Zeewolde wonen en kreeg daar begeleiding van ’s Heeren Loo. Kenneth vertelt over wat dit voor hem heeft betekend: 

“Toen ik na een paar jaar zoeken woonruimte kreeg bij het Overbruggingshuis vond ik rust en een begin. Van daaruit kon ik mijn leven weer opstarten, een vader zijn voor mijn kinderen en weer aan het werk. Ik kon de schuldsanering in en beginnen met het terugbetalen van mijn schulden. Het Overbruggingshuis zorgde er ook voor dat ik weer een postadres had. Zonder adres kun je in Nederland niks en dan besta je ook eigenlijk niet. In het Overbruggingshuis kon ik mijn kinderen weer ontvangen, weer leven, vooruitkijken en weer plannen. Het was echt een rustoord en een nieuw begin. Nu, een paar jaar later, heb ik een vaste baan, zie ik mijn kinderen om de week en heb ik sinds 2019 een eigen huis. Ik ben nu een jaar uit de schuldsanering en ik heb dit jaar flink gespaard. Ik heb mijn leven weer in eigen hand.”

Voor wie?

De Komeet is er voor mensen die tijdelijk een huurwoning nodig hebben in combinatie met een zorgvraag.

’s Heeren Loo

's Heeren Loo helpt je bij De Komeet als een van onderstaande omschrijvingen op jou van toepassing is. 

  • Volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en/of lichte psychiatrische stoornissen die hun leven willen opbouwen, maar daar (nog) wel ambulante ondersteuning thuis bij nodig hebben. Met de lichte psychiatrische stoornissen bedoelen we ADHD, PDD NOS, hechtingsstoornis, milde verslavingsproblematiek.
  • Volwassenen die in een stressvolle situatie leven die van invloed is op hun functioneren. Waarbij er sprake is van het tijdelijk functioneren op lvb-niveau. Deze mensen hebben een zorgvraag voor ambulante ondersteuning thuis.
  • Volwassenen met een lichte verstandelijke beperking die geen 24-uurszorg nodig hebben, maar die ook nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Voor hen is er een trainingsplek. Je krijgt ambulante ondersteuning bij jou thuis en een zelfstandigheidstraining.

GGZ Centraal

GGZ Centraal helpt je bij GGZ zorgvragen. Om je aan te melden of voor meer informatie stuur je een e-mail aan: zorgbemiddelingveluweenveluwevallei@ggzcentraal.nl. Voor een tijdelijke woning zonder zorgvraag kun je contact opnemen met de makelaar. Van den Hoek Makelaardij: 0341 – 41 22 41

Aanmelden

Voor hulp van een ambulante begeleider heb je een beschikking van de gemeente Zeewolde nodig. Wij kunnen je helpen met het aanvragen daarvan. ’s Heeren Loo afdeling Klantcontact: 0800 – 355 55 55 of vul onderstaand formulier in.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op