Adres en contact
De Windvang 3
7383 XW Voorst
Contact opnemen Direct aanmelden

De Windvang in Voorst
Wonen in een rustige woonwijk

Wonen

Woonlocatie de Windvang is een 24-uurswoonlocatie midden in een rustige woonwijk in Voorst. Op locatie de Windvang wonen acht cliënten.

In het kort

We bieden op deze locatie vooral groepswonen maar we kijken altijd naar de individuele hulpvraag van de cliënt. De bewoners kunnen deelnemen aan gezamenlijke activiteiten, zoals samen eten, koffiedrinken en activiteiten doen maar dat hoeft niet. De Windvang heeft een gedeelde woonkamer met een keuken en een omheinde tuin. De locatie is volledig gelijkvloers. De cliënten hebben een eigen slaapkamer met een eigen badkamer. Het is ook mogelijk om in de slaapkamer een keukenblokje te plaatsen. In een van de slaapkamers en in één badkamer is een tilliftsysteem in het plafond aanwezig. Op de Windvang zijn ook verrijdbare tilliften beschikbaar. Het is ook mogelijk om een bed vanuit de slaapkamer naar de woonkamer te rijden.

Dagbesteding

De Windvang organiseert op enkele ochtenden dagbesteding aan huis: ‘de Kring’. De bewoners kunnen ook deelnemen aan andere dagbesteding in de buurt. Bijvoorbeeld bij dagbesteding de Waterkant. Dagbesteding de Waterkant organiseert regelmatig sport, spel, muziek- en kookactiviteiten. 

Bewoners die dat willen kunnen ook deelnemen aan een arbeidsmatige vorm van dagbesteding bij dagbesteding Steengoed in Zutphen. Bij Steengoed maken de deelnemers verschillende producten van mozaïek en hout die worden verkocht in de winkel van Steengoed.

Omgeving

Locatie de Windvang en locatie de Enkweg zijn aan elkaar geschakeld in één pand met een tussendeur die afgesloten kan worden. De locatie ligt een rustige woonwijk in het dorp Voorst. De supermarkt, bakkerij, slager en kringloopwinkel zijn op loop- en fietsafstand. Naast de Windvang en de Enkweg bevindt zich in Voorst ook woonlocatie Tuinstraat en woonzorgcentrum de Benring. De drie woonlocaties van ’s Heeren Loo, dagbesteding de Waterkant en woonzorgcentrum de Benring werken intensief samen. Binnen de Benring worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd zoals kookactiviteiten, een breiclub, sjoelavonden enzovoort. Aan deze activiteiten kunnen alle inwoners van Voorst deelnemen.

Bereikbaarheid

Voorst ligt tussen Deventer en Apeldoorn. Met een kwartiertje lopen ben je in het (winkel)centrum. Het openbaar vervoer is op loopafstand (circa 250 tot 500 meter). Ook is er een treinstation dat met de auto in 5 minuten te bereiken is.

Voor wie

Voor cliënten van18 jaar en ouder. Op dit moment wonen op de Windvang vooral ouder wordende cliënten met een licht tot ernstig verstandelijke beperking. Cliënten vanaf 18 jaar waarvan de hulpvraag goed aansluiten bij deze locatie zijn van harte welkom. Ook cliënten met een somatische zorgvraag kunnen bij de Windvang terecht.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op