Adres en contact
Diamantlaan 172, 176 - 184, 198 - 206, 220
2332 GR Leiden
Contact opnemen Direct aanmelden

Appartement voor jongeren met een beperking in Leiden
Diamantlaan 172, 176 t/m 184, 198 t/m 206, 220

Wonen

Je staat in de keuken en snijdt uien fijn, oh wat een tranen komen daarvan. Je huisgenootje roept “Moet je huilen? Ah, arme ui, zielig hè!” jullie schaterlachen samen, jij door je tranen heen. Zo klaar, nu de paprika in reepjes en de courgette in blokjes. Even het gehakt bakken en dan de zojuist gesneden groenten erbij. Tot slot de pastasaus erbij en klaar is kees. Ondertussen heb je ook de pasta gekookt. Een maand geleden had je nooit gedacht dat je zelf je pasta én pastasaus kon maken. Maar nu gaat het helemaal goed. Je bent een waar kooktalent! Onder andere door dit zelf koken, kun je steeds zelfstandiger wonen. Zodat je minder afhankelijk wordt van de begeleiding. Misschien woon jij over een jaar of wat langer wel helemaal op jezelf!

In het kort

Diamantlaan is een appartementencomplex voor jongvolwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking. Zij wonen in een appartement bij een steunpunt of in een trainingswoning om zelfstandig(er) te leren wonen. In het complex is ook een groepswoning aanwezig voor mensen met een lichte(re) verstandelijke beperking. Tevens is er de academie voor zelfstandigheid gevestigd voor mensen boven de 18 jaar die willen blijven leren en (nog) zelfstandiger willen worden.

Zelfstandig begeleid wonen in een appartement

Het appartementencomplex heeft verschillende verdiepingen. Sommige leefruimtes worden door een groep gedeeld. De bewoners hebben allemaal een eigen kamer met sanitair. Er zijn diverse aanpassingen gemaakt voor mensen met lichamelijke beperkingen. De academie voor zelfstandigheid beschikt over een computerlokaal, kook- en horecalokaal, multifunctionele trainingsruimte, administratieruimte en werkervaringsplaats, spreekkamer, buitenruimte met uitkijk over de binnentuin van het complex.

Hoge Mors: levendige wijk in Leiden

Hoge Mors is een levendige wijk net buiten de Leidse binnenstad, vlakbij allerlei uitvalswegen naar de omliggende plaatsen. In de wijk wonen allerlei verschillende mensen. Het is er aangenaam leefbaar, omdat er in de loop der jaren steeds aanpassingen zijn gemaakt om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van mensen in de wijk. Hoge Mors is ruim opgezet, met veel openbaar groen, waterpartijen en speelplaatsen.

Begeleid wonen voor jongeren

Mensen met een lichte verstandelijke beperking, eventueel met bijkomende problematiek als psychische stoornissen, autisme en dergelijke.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op