Adres en contact
Dolfijnlaan 2
2201 ZD Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Dolfijnlaan 2
Begeleid wonen in Noordwijk

Wonen

Vanuit jouw woning kun je samen met de begeleider zo naar buiten om even een rondje over het park te lopen of richting de duinzone. Dat kan natuurlijk ook in je rolstoel. Als je klaar bent met dagbesteding is dat een fijn moment om alle indrukken van de dag te verwerken. Vanavond gaan jullie zoals gewoonlijk samen eten. Je kunt je nu al op het toetje verheugen, verse aardbeien met slagroom! En morgen is het weekend, dan speel je graag een spel op de tovertafel.

In het kort

Dolfijnlaan 2 bevindt zich aan de rand van het park, midden in het groen. Er wonen 10 ouder wordende cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Rust, structuur en regelmaat zijn belangrijk voor de bewoners. Wij geven jou als bewoner zoveel mogelijk controle over je eigen leven.

Jouw woning

De woning is een bungalow, alles is gelijkvloers. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer. Daar kun je tv kijken en slapen. De meeste activiteiten vinden plaats in de woonkamer of in de eetkamer. Er zijn twee badkamers met bad, douche en toilet. De twee aan elkaar grenzende huiskamers zijn gescheiden door een deur. De woningen hebben een grote achtertuin met een schommel. Je kunt je vrij bewegen in de tuin. Om te voorkomen dat je gaat dwalen, is er een hekje dat dicht kan.

Dolfijnlaan 2 bevindt zich aan de rand van het park, midden in het groen. Deze woning heeft een authentiek karakter. Dat betekent dat er een grote woonkamer, een eetkamer en een hele grote tuin is. De slaapkamers zijn wat kleiner, maar dat is niet heel erg. De meeste cliënten zijn daar alleen als ze slapen. Er zijn twee badkamers die gedeeld worden met de andere bewoners. De woning is verouderd. Daarom wordt binnenkort een nieuwe woning gebouwd.

Dagbesteding 

Een aantal bewoners van Dolfijnlaan 2 gaat naar een dagbestedingslocatie om daar activiteiten te doen en de dag met anderen door te brengen. Als dat niet mogelijk is, wordt dagbesteding op de woning verzorgd. Op doordeweekse dagen komt een activiteitenbegeleider naar de woning. In het weekend is iedereen vrij.

Omgeving

Woonzorgpark Willem van den Bergh, gelegen in Noordwijk, biedt een thuis aan mensen met een beperking en is onderdeel van ’s Heeren Loo. Op het park bevinden zich diverse woningen en dagbestedingslocaties en daarnaast een grote diversiteit aan voorzieningen. Onder andere een restaurant, supermarkt, polikliniek en medische diensten zoals tandarts, fysiotherapie en logopedie. Op het park is er een binnen- en buitenzwembad. Aan de westkant bevindt zich de duinzone met een manege, een speeltuin en een kinderboerderij. Het groene park is ruim opgezet. Er is voldoende ruimte om te leven, werken en ontspannen. Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding, zoals werken in de supermarkt, het restaurant of bij dagbestedingslocaties zoals moestuin Villa Tomata.

Op loopafstand van het park ligt het strand van Noordwijk, bereikbaar via 'de trap van Rinus' die het park met de duinen verbindt.

Het park is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Een bushalte bij de ingang van het park biedt een directe verbinding naar station Leiden.

In de duinzone richting het strand bevinden zich extra faciliteiten zoals een paardenmanege, een hondenopvang en een speeltuin. Hier kunnen bezoekers sporten, wandelen en genieten van de natuur. Het park biedt verschillende recreatiemogelijkheden, zoals het buitenbad dat in de zomer geopend is, een footgolf baan en het snoezeltheater Droomdal. Voor cliënten die niet naar een dagbestedingslocatie kunnen gaan, wordt dagbesteding op de woning verzorgd. Het woonzorgpark Willem van den Bergh biedt zo een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor bewoners en bezoekers.

Bij ons komen wonen?

De bewoners hebben een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Ook moeilijk verstaanbaar gedrag komt voor. De meeste bewoners kunnen niet praten. We gebruiken pictogrammen, verwijzers en gebaren. Sommige bewoners maken gebruik van een rolstoel. Denk jij dat je je bij ons op de groepswoning thuis zou voelen, neem dan contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op