Beter Met Thuis op Drentsestraat 24-26 in Amersfoort
Drentsestraat 24-26-42-48

Wonen Hulp thuis Behandelen

Na school ga je direct naar jouw tijdelijke huis. Hier slaap je een aantal nachten per week. En dat is best wel fijn. Niet omdat je liever niet bij je ouders slaapt, maar omdat de situatie hier nu even om vraagt. En in het weekend ben je sowieso thuis. Daarnaast voel jij je helemaal op je gemak hier! De regels zijn namelijk hetzelfde als thuis. Ook heb je gezellige huisgenoten. Met hen kun je lekker gamen of andere spelletjes doen. Daarnaast leer je hier ook zelfstandiger worden. Zo doe je soms je eigen boodschappen en leer je misschien wel koken!

In het kort

Beter met Thuis in Amersfoort biedt begeleiding aan kinderen/jongeren van 6 tot 16 jaar met een lichte verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Ook hun ouders kunnen bij ons terecht. Het doel van de behandelvorm is dat het kind/de jongere uiteindelijk weer volledig thuis kan wonen.

Adres en contact
Drentsestraat 24-26-44-48
3812 EH Amersfoort
Contact opnemen Direct aanmelden

De woning

Het gebouw aan de Drentsestraat in Amersfoort is ingericht als woonhuis. Hier verblijf jij samen met 6 andere kinderen en jongeren en natuurlijk de begeleiding. Er zijn gemeenschappelijke ruimtes, zoals de keuken, woonkamer en tuin. Natuurlijk heb jij je eigen slaapkamer, waar je je eigen spulletjes kwijt kunt om een echt thuisgevoel te creëren.

De omgeving

Beter met Thuis bevindt zich aan de Drentsestraat in Amersfoort. Dit is vlakbij het Eemplein, maar ook dichtbij de binnenstad van Amersfoort. In de buurt kun je boodschappen doen, of naar de bioscoop als je zin hebt. Uitgangspunt is dat je naar je eigen school kunt blijven gaan. Hierdoor blijf je in jouw vertrouwde en bekende omgeving. Dus ook in de buurt van je vrienden en vriendinnen! Dankzij de centrale ligging van Beter met Thuis is dit vaak mogelijk.

Voor wie

Beter met Thuis is begeleid wonen voor kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar oud, jongens en meisjes, met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematiek. Zij slapen een aantal nachten per week op locatie. Ouders staan centraal in de behandeling en blijven verantwoordelijk voor hun kind. Zij houden de regie. Als ouder ben je daarom altijd welkom op de groep.

Samen met ouders

Samen met het gezin werken we aan verbetering van de opvoedsituatie thuis. Dit gebeurt zowel op de leergroep als thuis in het gezin. De gezinsgroepswerkers komen minimaal 1 keer in de week bij de gezinnen thuis. De regels bij Beter met Thuis zijn toegespitst op de regels zoals ze thuis zijn. Dit betekent dat de situatie van thuis zoveel mogelijk wordt nagebootst. Hoewel de jongeren op een groep komen, is de begeleiding individueel.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op