Adres en contact
Druivenhof 2
2201 ZZ Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Druivenhof 2
Wonen in een hofje

Woonzorgpark of wijk

Vanavond is er een buurtbarbecue op de Druivenhof. Er is genoeg te eten en te drinken voor iedereen. Samen met alle buren maken jullie er een feestje van. Eén bewoner zingt gekke liedjes. Ook de begeleiding doet gezellig mee. Aan het eind van de avond zitten jullie helemaal vol. Alle hamburgers zijn op. Je bent moe van de leuke dag, maar gelukkig is daar je warme zachte bed in de groepswoning.

In het kort

Op Druivenhof 2 wonen 7 oudere mannen (tussen 60-85 jaar) met een matige verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Er wordt  24 uur per dag zorg geleverd op deze groepswoning. De begeleiding zorgt voor structuur, veiligheid en vertrouwen.

Op de woning wordt zelf gekookt en samen gegeten. De bewoners gaan elk naar een eigen dagbesteding die het beste ben hen past. Er wordt zoveel mogelijk gehechtheidsbevorderend gewerkt. Samen met de bewoners wordt dagelijks een wandeling gemaakt op het park of een ritje gefietst op de duofiets. 

Over Druivenhof 2

Druivenhof is een groepje van 14 hoogbouwwoningen. Elke woning bestaat uit 2 of 3 verdiepingen. Op elke verdieping bevinden zich een groepswoning of appartementen/studio’s. In het midden is een plein met schommels en een grote picknicktafel. Af en toe vindt hier een kleine activiteit plaats, bijvoorbeeld een barbecue of een optreden.

De woning

De bewoners hebben ieder een eigen slaapkamer met een eigen douche en toilet. Daarnaast is er een grote woonkamer met gesloten keuken.

Behandelmethode

We werken op Druivenhof volgens de behandelmethode Triple C. Het doel van deze behandelmethode is altijd in contact te blijven met de bewoners zodat hij of zij zoveel mogelijk een gewoon leven kan leiden.

Omgeving


Woonzorgpark Willem van den Bergh, gelegen in Noordwijk, biedt een thuis aan mensen met een beperking en is onderdeel van ’s Heeren Loo. Op het park bevinden zich diverse woningen en dagbestedingslocaties en daarnaast een grote diversiteit aan voorzieningen. Onder andere een restaurant, supermarkt, polikliniek en medische diensten zoals tandarts, fysiotherapie en logopedie. Op het park is er een binnen- en buitenzwembad. Aan de westkant bevindt zich de duinzone met een manege, een speeltuin en een kinderboerderij. Het groene park is ruim opgezet. Er is voldoende ruimte om te leven, werken en ontspannen. Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding, zoals werken in de supermarkt, het restaurant of bij dagbestedingslocaties zoals moestuin Villa Tomata.

In de duinzone richting het strand bevinden zich extra faciliteiten zoals een paardenmanege, een hondenopvang en een speeltuin. Hier kunnen bezoekers sporten, wandelen en genieten van de natuur. Het park biedt verschillende recreatiemogelijkheden, zoals het buitenbad dat in de zomer geopend is, een footgolf baan en het snoezeltheater Droomdal. Voor cliënten die niet naar een dagbestedingslocatie kunnen gaan, wordt dagbesteding op de woning verzorgd. Het woonzorgpark Willem van den Bergh biedt zo een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor bewoners en bezoekers.

Buiten het park


Het park is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Een bushalte bij de ingang van het park biedt een directe verbinding naar station Leiden.

Je bent lopend binnen 15 minuten op het strand van Noordwijk, via 'de trap van Rinus' die het park met de duinen verbindt.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op