Adres en contact
Druivenhof 3
2201 ZZ Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Druivenhof 3
Wonen in een hofje

Wonen

Op Druivenhof 3 woon je met 6 andere bewoners. Iedereen heeft een eigen ruime slaapkamer die naar eigen smaak is ingericht. Er is een gezamenlijke woonkamer waar naar de TV wordt gekeken, vaak zijn dat muziekprogramma's of programma's voor kinderen. Want ondanks dat de bewoners oudere cliënten zijn, is hun belevingswereld op het niveau van een dreumes. 

In het kort

Druivenhof 3 en 4 zijn woningen voor ouderen met een ernstige (meervoudige) beperking. Deze woning is op de begane grond. Er is een tuin(tje) en de bewoners beschikken over de luxe van een eigen bus. Deze wordt regelmatig gebruikt om een ritje of uitje met elkaar te maken. De bewoners leven vaak al jaren met elkaar in deze woning. De ene bewoner is wat mobieler dan de ander, maar allemaal krijgen ze te maken met de ongemakken van het ouder worden. 

We begeleiden de bewoners volgens de methoden Perspectief en Urlings. Daarmee zorgen we voor een zo prettig mogelijke oude dag voor hen.

Over Druivenhof

Druivenhof is een groep van 14 woningen. In het midden is een plein met schommels en een grote picknicktafel. Af en toe zijn hier kleine activiteiten, bijvoorbeeld een barbecue of een optreden.

De woning

Druivenhof 3 bevindt zich op de begane grond. In het gebouw vind je zowel een trap als een lift.
Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met badkamer en toilet. Verder is er in beide woningen een gezellige gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Bij de inrichting is rekening gehouden met lichamelijke beperkingen: binnen de woningen is alles gelijkvloers.

Omgeving

Op het woonzorgpark Willem van den Bergh gelegen in Noordwijk, biedt een thuis aan mensen met een beperking en is onderdeel van ’s Heeren Loo. Op het park bevinden zich diverse woningen en dagbestedingslocaties en daarnaast een grote diversiteit aan voorzieningen. Onder andere een restaurant, supermarkt, polikliniek en medische diensten zoals tandarts, fysiotherapie en logopedie. Op het park is er een binnen- en buitenzwembad. Aan de westkant bevindt zich de duinzone met een manege, een speeltuin en een kinderboerderij. Het groene park is ruim opgezet. Er is voldoende ruimte om te leven, werken en ontspannen. Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding, zoals werken in de supermarkt, het restaurant of bij dagbestedingslocaties zoals moestuin Villa Tomata.

In de duinzone richting het strand bevinden zich extra faciliteiten zoals een paardenmanege, een hondenopvang en een speeltuin. Hier kunnen bezoekers sporten, wandelen en genieten van de natuur. Het park biedt verschillende recreatiemogelijkheden, zoals het buitenbad dat in de zomer geopend is, een footgolf baan en het snoezeltheater Droomdal. Voor cliënten die niet naar een dagbestedingslocatie kunnen gaan, wordt dagbesteding op de woning verzorgd. Het woonzorgpark Willem van den Bergh biedt zo een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor bewoners en bezoekers.

Buiten het park

Het park is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Een bushalte bij de ingang van het park biedt een directe verbinding naar station Leiden.

Je bent lopend binnen 15 minuten op het strand van Noordwijk, via 'de trap van Rinus' die het park met de duinen verbindt.


Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op