Adres en contact
Druivenhof 5
2201 ZZ Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Druivenhof 5
Druivenhof

Vandaag slaap je voor het eerst in je nieuwe woning. Dat vind je best spannend, maar gelukkig gaat alles tot nu toe prima. Je kamer ziet er al bijna helemaal uit zoals je dat had gewild: je foto’s aan de muren en gezellige lampjes langs het bed.

’s Avonds eten jullie samen aan tafel. Er worden grapjes gemaakt. Als je niet lang daarna naar bed gaat, ben je eigenlijk al een beetje gerustgesteld: je gaat je hier vast snel thuis voelen.

In het kort

Druivenhof 3, 4 en 5 vormen samen een wooncomplex van drie verdiepingen.
Druivenhof 3 en 4 zijn woningen voor ouderen met een ernstige (meervoudige) beperking.
Druivenhof 5 is een groepswoning met studio’s voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Hier trainen zij om weer deel te nemen aan de maatschappij. Op korte afstand van de woning zijn ook bijbehorende appartementen.

Over Druivenhof

Druivenhof is een groep van 14 woningen. In het midden is een plein met schommels en een grote picknicktafel. Af en toe zijn hier kleine activiteiten, bijvoorbeeld een barbecue of een optreden.

Begeleid wonen voor senioren op Druivenhof 3 en 4

Wie wonen hier?

Op Druivenhof 3 wonen senioren met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Op Druivenhof 4 wonen senioren met een (zeer) ernstige meervoudige beperking. Er is 24 uur per dag begeleiding, waaronder hulp bij de alledaagse handelingen.
We begeleiden de bewoners volgens de methoden Perspectief en Urlings. Daarmee zorgen we voor een zo prettig mogelijke oude dag voor hen.

De woning

Druivenhof 3 en 4 bevinden zich op de begane grond en de 1e verdieping. In het gebouw vind je zowel een trap als een lift.
Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met badkamer en toilet. Verder is er in beide woningen een gezellige gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Bij de inrichting is rekening gehouden met lichamelijke beperkingen: er zijn tilliften en binnen de woningen is alles gelijkvloers.

Druivenhof 3 heeft een tuin waar je altijd even terecht kan voor een frisse neus; Druivenhof 4 heeft een balkon.

Begeleid wonen voor jongeren op Druivenhof 5

Wie wonen hier?

De bewoners van Druivenhof 5 zijn jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Zij hebben de leeftijd van 16 tot 26 jaar. De begeleiding richt zich ook op aanvullende problematiek, zoals ADHD autisme, trauma’s en verslavingsproblematiek. Naast de dagelijkse behandeling is het mogelijk om trainingen of therapie te volgen.
We begeleiden de jongeren met de behandelmethode Triple C. Hiermee zorgen we dat zij zoveel mogelijk een gewoon leven kunt leiden.

De woning

Druivenhof 5 is een open groepswoning met studio’s. De woning ligt op de 3e etage van een complex. Er is een gezamenlijke huis-/eetkamer en keuken. De studio’s komen direct uit op de woonkamer. Iedere studio heeft een eigen douche en toilet, wasmachine en keukenblok. De woning is bereikbaar met een lift.

Omgeving

Woonzorgpark Willem van den Bergh

Op het woonzorgpark Willem van den Bergh staan veel woningen en dagbestedingen van ’s Heeren Loo. In de wijk zitten onder andere een supermarkt, polikliniek, zwembad, tandarts, mondhygiëniste, fysio en logopedist. Aan de westkant van de wijk vind je Duinzone met paarden en een kinderboerderij. Daar kun je wandelen en iets drinken.

Het park is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.
Bij de ingang van de wijk is een bushalte met een directe verbinding naar station Leiden.

Buiten het park

Een dagje lekker uitwaaien? Met het openbaar vervoer ben je binnen 20 minuten op het strand van Noordwijk.

Vrije tijd en dagbesteding

Op het woonzorgpark is van alles te doen: ga bijvoorbeeld lekker bewegen, puzzelen, knutselen, snoezelen of bakken. Ook helpen we cliënten bij het vinden van betaald werk.

Bij ons komen wonen

Interesse in één van onze groepswoningen of appartementen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Adres

Druivenhof 3-5
2201 ZZ
Noordwijk

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op