Adres en contact
Druivenhof 7
2201 ZZ Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Druivenhof 7
Wonen in een hofje

Op Druivenhof 7 wonen 6 volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking en een ernstige meervoudige beperking. De meesten maken gebruik van een rolstoel.

In het kort

Druivenhof 6 en 7 zijn woningen voor volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. We staan hier 24 uur per dag voor je klaar. Het bijzondere aan de woningen is dat er dagbesteding op de woning is voor bewoners die niet op een gewone dagbesteding kunnen werken. Rust en regelmaat vinden we belangrijk op deze groep.

Over Druivenhof

Druivenhof is een groep van 14 nieuwbouwwoningen. Elke woning bestaat uit 2 of 3 verdiepingen. Op elke verdieping bevinden zich een groepswoning of appartementen of studio’s. In het midden is een plein met schommels en een grote picknicktafel. Af en toe zijn daar activiteiten, zoals een barbecue of een optreden.

De woning
In elke woning is ruimte voor 6 bewoners. Over privacy of ruimte hoef je je geen zorgen te maken, want je hebt een grote eigen woon-slaapkamer met aangrenzende badkamer.

Elke woning heeft een mooie keuken en een gezellige, gemeenschappelijke woonkamer. Hier eten en drinken we regelmatig samen. In de woonkamers staan een radio- en cd-speler en een televisie. Ook op je eigen kamer kun je tv kijken of gebruik maken van de WiFi. Verder is er een afgesloten tuin en een patio, waar je lekker in de zon kunt zitten.

Behandelmethode

Druivenhof 7

Op Druivenhof 7 werken we met de behandelmethode Perspectief. Dit houdt in dat we er voor zorgen dat je je vaardigheden zoveel mogelijk behoudt. Ook het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden vinden we belangrijk.

De omgeving

Woonzorgpark Willem van den Bergh, gelegen in Noordwijk, biedt een thuis aan mensen met een beperking en is onderdeel van ’s Heeren Loo. Op het park bevinden zich diverse woningen en dagbestedingslocaties en daarnaast een grote diversiteit aan voorzieningen. Onder andere een restaurant, supermarkt, polikliniek en medische diensten zoals tandarts, fysiotherapie en logopedie. Op het park is er een binnen- en buitenzwembad. Aan de westkant bevindt zich de duinzone met een manege, een speeltuin en een kinderboerderij. Het groene park is ruim opgezet. Er is voldoende ruimte om te leven, werken en ontspannen. Er zijn diverse mogelijkheden voor dagbesteding, zoals werken in de supermarkt, het restaurant of bij dagbestedingslocaties zoals moestuin Villa Tomata.


In de duinzone richting het strand bevinden zich extra faciliteiten zoals een paardenmanege, een hondenopvang en een speeltuin. Hier kunnen bezoekers sporten, wandelen en genieten van de natuur. Het park biedt verschillende recreatiemogelijkheden, zoals het buitenbad dat in de zomer geopend is, een footgolf baan en het snoezeltheater Droomdal. Voor cliënten die niet naar een dagbestedingslocatie kunnen gaan, wordt dagbesteding op de woning verzorgd. Het woonzorgpark Willem van den Bergh biedt zo een breed scala aan activiteiten en voorzieningen voor bewoners en bezoekers.

Buiten het park

Het park is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Een bushalte bij de ingang van het park biedt een directe verbinding naar station Leiden.

Je bent lopend binnen 15 minuten op het strand van Noordwijk, via 'de trap van Rinus' die het park met de duinen verbindt.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op