Adres en contact
Hoevelaan 17
2681 JL Monster
088 - 036 43 29 Stuur een mail

Duinboerderij Willemshoeve in Monster
Hoevelaan 17

Werk of dagbesteding

"Tôôôk, tok, tôôôk!” klinkt luid uit de kippenren. De kippen hebben honger, en dat komt goed uit: je hebt een zak voer bij je. Je stapt met de zak graan de ren binnen, de geur van kippen komt op je af. Je strooit wat rond. De kippen vallen al snel aan: ze rennen op het voer af, en beginnen als een gek te pikken. “Rustig maar kipjes” zeg je tegen ze. Op de rand van je broekspijp ligt nog een graankorrel, één kip pikt hem er vanaf. Nog een paar keer strooien en dan hebben ze genoeg. Zo, die hebben alleen nog maar oog voor hun voer. Dan kun jij ondertussen de eitjes rapen in het hok. Mooie witte eieren zijn het. Je stopt ze één voor één voorzichtig in een eierdoos, die had je ook bij je. Daarna stap je de kippenren weer uit. Eén van je collega’s komt naar je toe: “Hé jongen, alles goed?” vraagt hij.“Ja hoor, het gaat goed! Net eieren geraapt!” je doet het doosje even open, om ze te laten zien. “Oh, die zien er goed uit!”. Yes, jullie mogen van de begeleiding even met pauze! Je ruimt de spullen op, snel naar de geiten! Jij vindt dat echt zulke geinige dieren, met die grappige oren en lieve staartjes.

In het kort

Bij Duinboerderij Willemshoeve werken mensen met een verstandelijke beperking. Ze werken hier aan hun persoonlijke ontwikkeling, diervriendelijkheid en ontmoeting met andere mensen. Zij worden ondersteund door twee begeleiders en verschillende vrijwilligers.

Heel veel dieren en huisgemaakte producten

Op deze boerderij hebben we kippen, schapen, geiten, konijnen, cavia’s, vogels en nog veel meer kleine dieren. Iedereen, met of zonder verstandelijke beperking is van harte welkom om de dieren te komen bekijken en natuurlijk te knuffelen. Je kunt bij de Willemshoeve ook terecht voor huisgemaakte, biologische jams, siropen, ijsjes, thee en verse sappen. Kijk op de Facebook-pagina voor alle huisgemaakte, biologische producten.

Kom je op bezoek?

We organiseren regelmatig leuke activiteiten zoals ponyrijden of dierenmiddagen. Ben je benieuwd naar alle activiteiten? Houd de Facebook-pagina dan goed in de gaten. Combineer een bezoek met spelen in de natuurspeeltuin of Cruyff Court Het Westerhonk of een lekker kopje koffie bij Samen - eten, drinken en ontmoeten.

Kom je dagbesteding doen?

Zoek je nog een dagbesteding en hou je van dieren? Op de boerderij zijn altijd genoeg dingen te doen, zo kun je dieren voeren of hokken schoonmaken. Ook kun je meehelpen om de boerderij netjes te houden, door bijvoorbeeld te vegen of te snoeien.

Wie werken hier?

Bij Duinboerderij Willemshoeve werken mensen met een matige tot lichte verstandelijke beperking. Jong en oud werken hier samen, de leeftijden lopen uiteen van 12 tot 65. In totaal kunnen hier tien mensen werken. Je kunt hier werken aan je persoonlijke ontwikkeling, diervriendelijkheid en ontmoeting met andere mensen. Twee begeleiders en verschillende vrijwilligers helpen jou hierbij. 

Contact en openingstijden

Duinboerderij Willemshoeve
Hoevelaan 17
2681 JL Monster
088 - 036 43 29
willemshoeve@sheerenloo.nl
facebook.com/duinboerderijwillemshoeve 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 tot 16.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur
Zondag: gesloten

Wil je meer informatie over dagbestedingen op Het Westerhonk? Neem dan contact met ons op via 0800 35 55 55.