Adres en contact
Bosweg 13-15
2681 JK Monster
06 - 51 12 02 45 Stuur een e-mail

ECO-street in Monster
Bosweg 13-15

Werk of dagbesteding

“Van niets iets maken”, dat doe je met je collega’s bij de ECO-Street op Het Westerhonk. Je doet zinvol werk. Want de wereld is heel mooi, maar moet ook mooi blijven. Samen zorg je dat het afval in de juiste containers komt. Er is een milieustraat voor hout, plastic, papier, metaal, groenafval en restafval. Alle grote spullen maak je klein, wordt geperst en verpak je in balen. Soms worden er oude apparaten ingeleverd zoals een magnetron. Dan kijk je of je het kunt maken. Zo niet, dan wordt het recyclen. Dat geldt ook voor fietsen. Je plakt eens een band, geeft een kleine onderhoudsbeurt of je knapt een oude fiets op. Zomaar wat voorbeelden van een dag werk bij de Eco-street.

In het kort

Bij de ECO-street werken jonge mensen met een verstandelijke beperking die van afwisselend werk houden. Ze werken hier aan hun persoonlijke ontwikkeling en ontmoeting met andere mensen. Zij worden ondersteund door twee begeleiders. Omdat we vanzelfsprekend veilig werken moet je voor het werken met bepaalde machines ook geschoold zijn en een VCA-diploma hebben. Deze opleidingen worden ook door ’s Heeren Loo op het Westerhonk aangeboden voor de jongens en meiden van de ECO-street.

Eco-street: een plek waar groen en grijs elkaar ontmoeten

Bij de ECO-street sorteren en scheiden we het afval in verschillende afvalstromen, zoals groenafval, hout, kunststof, papier en karton, metaal en restafval. We recyclen ook spullen. Dat kan een tafel zijn, een fiets maar ook een leuke skelter. Hergebruik van materialen en producten past in de duurzaamheidsgedachte van ’s Heeren Loo. Onderdeel van het opknappen van producten is ook de verkoop hiervan. Dit is ook een erg leerzame werkzaamheid voor onze cliënten: de omgang met klanten, mensen netjes te woord staan, telefoongebruik en een stukje duurzaamheidseducatie.

Serviceteam

Het serviceteam doet klusjes die vaak blijven liggen. Te denken valt aan het schoonmaken van verkeersborden en extra onderhoud van het woonzorgpark zoals bijvoorbeeld het schuren en verven van bankjes en tafels op het terrein en het schoonspuiten van een stuk straat.

Kom je dagbesteding doen?

Zoek je nog een dagbesteding, denk je duurzaam en ben je een beetje handig? Dan is werken bij de ECO-street misschien wel iets voor jou. Er is altijd genoeg te doen, zoals afval scheiden of een klusje in het serviceteam

Bekijk foto's van ECO-street in Monster

Contactgegevens

Adres

Bosweg t.o. nr. 13-15
2681 JK
Monster

Telefoon

06 - 51 12 02 45
06 - 83 02 89 09
06 - 23 71 75 43

E-mail

ecostreet.zwn@sheerenloo.nl

Neem contact op