Adres en contact
Eikenhorst 1-5
7985 NP Geeuwenbrug
Contact opnemen Direct aanmelden

Wonen en werken op ‘de Eikenhorst’ in Geeuwenbrug
Eikenhorst 1-5

Wonen Werk of dagbesteding

De bewoners van de Eikenhorst hebben vaak een verleden met behandelingen in verschillende instellingen achter de rug. Door meerdere teleurstellingen in hun leven, kan hun gedrag onvoorspelbaar of moeilijk zijn. Aansluiting vinden in de maatschappij is lastig. Vaak kunnen ze elders niet (meer) terecht. Op de Eikenhorst helpen we deze cliënten verder.

Wonen en werken op ‘de Eikenhorst’

De Eikenhorst is een plek waar cliënten voor langere tijd wonen en werken. Bewoners hebben werk als dagbesteding en krijgen orthopedagogische ondersteuning en behandeling. Het is een kleinschalig complex in een beschermde, bosrijke omgeving.

  • Wij willen onze cliënten helpen bij een leven waarin ze optimaal meedoen in de maatschappij - ieder binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Onze begeleiding zorgt voor begrenzing, veiligheid en bescherming.
  • Iedereen woont in een eigen appartement. Er is een gezamenlijke huiskamer, waar cliënten naar wens gebruik van kunnen maken. De dagroutine is regelmatig en voorspelbaar.

  • Cliënten werken overdag. Er is van alles mogelijk. Samen met de cliënt bekijken we wat mogelijk is. Zij werken meestal op ons eigen terrein. Waar mogelijk werken we samen met bedrijven uit de buurt.

  • De invulling van vrije tijd is een belangrijk onderdeel van het dagritme. We besteden daar veel aandacht aan. Er zijn activiteiten in groepsverband en individuele activiteiten. Bij het samenstellen van de activiteiten sluiten we aan bij de behoefte van de cliënt.

Begeleiding

De Eikenhorst is een woon- en werkplek voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en intensieve begeleidingsvragen. 

Er is begeleiding beschikbaar van onder andere een GZ-psycholoog, een arts, een psychiater en een orthopedagoog. Ze hebben allemaal hun eigen specialisme en bekijken de vragen en wensen van onze cliënten van alle kanten. We stemmen de begeleiding af op de vragen en mogelijkheden van cliënt. 

De basis is altijd hetzelfde: 

  • We werken samen in de driehoek cliënt-verwant-professional.
  • Kwaliteit van bestaan staat centraal.
  • We stellen met onze cliënten een persoonlijk begeleidingsplan op.
  • De Eikenhorst is een BOPZ-locatie.

Aanmelden

Neem voor het aanmelden van cliënten contact op met onze zorgbemiddelaars. Zij denken graag mee over mogelijkheden voor ondersteuning.

Om gebruik te kunnen maken van de dienstverlening van Eikenhorst is een VG7 indicatie nodig, mogelijk aangevuld met meerzorg.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op