Adres en contact
Keulenkamp 24
3853 HW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Emaus College voor voortgezet speciaal onderwijs in Ermelo
Keulenkamp 24

Behandelen Leren en school

Het is kwart over 8 op maandagochtend en je hebt net ontbeten. Je begeleider staat klaar, want jullie lopen zo samen naar school. Je pakt je jas en je doet de deur met wat tegenzin open. Best spannend weer zo’n dagje school na een leuk weekend. Onderweg naar school praten jullie over hoe je dag eruit gaat zien. Dit geeft jou de rust en de focus die jij nodig hebt. Je gaat ervoor om er weer een leuke, leerzame dag van te maken.

In het kort

Het Emaus College is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen tussen de 12 en 20 jaar met gedragsproblematiek en een licht verstandelijke beperking (LVB). De school heeft klassen met ongeveer 5 tot 10 leerlingen. Elke klas heeft 1 of 2 vaste leerkrachten.

We zorgen voor een veilige school, waar jij je prettig kan voelen en met plezier naartoe gaat. We gaan ervan uit dat iedereen kan leren, dus jij ook. De medewerkers van onderwijs en zorg werken goed samen, zodat je steeds blijft leren. In het begin krijg je school- en praktijkvakken. Later loop je ook stage en kun je certificaten halen.

Als je op een groep van Groot Emaus woont, ga je automatisch naar het Emaus College. Je kunt het hele jaar door instromen op onze school. Op de school zitten ook leerlingen die vanuit de regio komen.

Hoe werken we?

We gaan op zoek naar jouw mogelijkheden en kwaliteiten. We houden natuurlijk ook rekening met wat jij wil en kan leren en met welke zorg je nodig hebt. Je krijgt een vast lesrooster met veel structuur. Wanneer je het soms even niet vol kan houden in de klas, kan je een time-out nemen in de opvangklas. Daar is een onderwijsondersteuner die jou helpt om, als het lukt, weer terug te gaan naar je klas.

Wat kun je leren 

In de onderbouw leer je de gewone schoolvakken zoals Engels, Nederlands en rekenen. En je leert de basis van praktijkvakken, zoals koken, techniek, sport, beeldend vormen en ontwerptalent.

In de bovenbouw ga je stagelopen. Onder leiding van een gespecialiseerde LOB-coach (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding) leer je beroepsvaardigheden. Zo werk je naar jouw plek op de arbeidsmarkt toe. In overleg met een jobcoach ga je maar een begeleide stageplaats of ga je zelfstandig stagelopen in een bedrijf. Je kunt bij ons ook certificaten behalen voor onder andere VCA, horeca, groen en vorkheftruck.

‘s Heeren Loo Onderwijs

Het Emaus College in Ermelo is één van de vier scholen van ‘s Heeren Loo Onderwijs (Emaus College, De Lasenberg, Beekdal en Het Rietschans College). Kenmerkend voor ‘s Heeren Loo Onderwijs is dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen vanuit zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag. Ook besteden we veel aandacht aan het aanleren van (sociale) vaardigheden.

Locatie

Het Emaus College staat op het terrein van Groot Emaus in Ermelo in een bosrijke omgeving. Vanaf het treinstation in Ermelo gaat er elk uur een bus die op 500 meter van de school stopt.

Aanmelden en contact

Wil je meer weten over ons onderwijs of wil je je kind aanmelden voor onze school? Neem dan contact met ons op. Je bent altijd welkom bij ons voor een gesprek en/of een kijkje in de school.

Adres Emaus College

Keulenkamp 24
3853 HW Ermelo

Telefoon: 088 - 040 71 00
E-mail: emauscollege@shlonderwijs.nl

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op