Leren en opvang in Ermelo De Lelie
Enckerkamp 16

Leren en school

Het is weer tijd om naar school te gaan. Je trekt je jas aan en loopt samen met je begeleider naar buiten. Na het weekend heb je altijd zin om je vrienden weer te zien. Het eerste uur vertelt iedereen wat ze in het weekend hebben gedaan. Op maandag heb je muziekles waar je erg naar uit kijkt. Dit is je favoriete vak. Je mag altijd verschillende instrumenten proberen en er wordt veel lol gemaakt tijdens de les. In de pauze pak je je lunch erbij die je eerder op de dag hebt klaargemaakt. Je gaat ook nog even naar buiten om te voetballen met je vrienden. Na de pauze heb je nog een aantal uur les en voor je het weet zit de schooldag er weer op!

In het kort

De Lelie is een christelijke school met onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK). De school is gevestigd in Ermelo, Harderwijk en Nijkerk. Ontwikkeling is belangrijk bij ons. Er wordt gewerkt met de mogelijkheden en kansen van iedere leerling. Het hele jaar door zijn er verschillende thema’s en projecten. Er worden lessen gegeven in bepaalde vakken en er worden stages gelopen. De stages zijn gericht op toekomstig werk of op de vervolgopleiding. Er wordt goed gekeken naar de talenten en voorkeuren van alle leerlingen. Naast de lessen en stages, is er ook veel aandacht voor sport en muziek.

Adres en contact
Enckerkamp 14-16-18
3853 HK Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Het gebouw

De school kent veel verschillende lokalen, waaronder een muziekkamer en een kantine waar samen gegeten wordt. Het gebouw is omringd door bomen. Voor het gebouw is een groot grasveld met een picknicktafel. Er wordt in het zomerseizoen veel gesport op het veld.

De omgeving

De Lelie heeft twee locaties in Ermelo; ‘DrieKansen’ en ‘Onderwijs Zorggroepen’. Beide locaties zijn gelegen op het woonzorgpark van Ermelo dat helemaal ingericht is voor mensen met een verstandelijke beperking. Verschillende voorzieningen zoals dagbesteding, de tandarts, huisarts en fysiotherapeut zijn dichtbij. Op het park kun je naar de Klinkboerderij, tuincentrum de Bloemenhof, of naar het restaurant of de kiosk van De Oude School. Wandelaars en fietsers hebben voorrang, dus maak buiten een rondje en geniet van de mooie omgeving. Ook kun je spelen op een veldje, in één van de speeltuinen of lekker bewegen met de toestellen langs het Fit & Fun pad.

Het park ligt aan de rand van Ermelo en dichtbij Harderwijk, aan de rand van de Veluwse bossen. Ermelo heeft veel voorzieningen en is een leuk dorp om te bezoeken. Vanaf het park ben je ook binnen 10 minuten rijden bij strand Horst aan het Veluwemeer. Een bushalte ligt op loopafstand. Daar kun je richting het centrum van Ermelo en het station waar elk half uur treinen naar Zwolle en Amersfoort vertrekken.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is uitstekend. Vanaf het station in Ermelo kun je de bus pakken richting het zorgpark. Het busstation zit net buiten het park. Aan de rand van het centrum van Ermelo bevindt zich het station waar elk half uur treinen naar Zwolle en Amersfoort vertrekken.

Voor wie?

De Lelie is voor kinderen en jongvolwassenen van 4 t/m 20 jaar met een verstandelijke beperking. Locatie ‘Driekansen’ is gericht op leerlingen met een speciale zorgvraag rondom gedrag. ‘Onderwijs Zorggroepen’ is gericht op cliënten van ’s Heeren Loo die onderwijs krijgen op locatie.Voor aanmelding of meer informatie kun je contact met ons opnemen. Ook kun je een kijkje nemen op onze site.

Contact

DrieKansen
Enckerkamp 16
3853 HL Ermelo
T: 0341-551358

SO&VSO Onderwijs-Zorggroepen Ermelo
Zusterkamp 2-4
3853 HV Ermelo
T: 0341-551358

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op