Adres en contact
Enckerkamp 31
3853 HK Ermelo
0800-3 55 55 55 Direct aanmelden

Zelfstandig begeleid wonen in Ermelo
Enckerkamp 31 M t/m U

Wonen

Je komt net thuis van je werk. Heel even ontspannen op de bank en dan is het tijd om te koken. In het weekend had je al boodschappen gedaan voor de hele week. Je had al opgeschreven wat je vandaag gaat koken. Fijn, dan hoef je dat niet nu nog te bedenken. Je kunt al best goed koken. De begeleiding kijkt nu vooral mee of alles inderdaad goed gaat. Je zet alles klaar wat je nodig hebt en begint alvast aan het snijwerk. Hé daar gaat de bel! Je wast je handen en doet open voor de begeleider. Terwijl je kookt, klets je gezellig met je begeleider. Tussendoor kijk je of de boontjes en aardappelen al gaar zijn. Klaar! Nog heel even en de begeleiding hoeft niet meer langs te komen tijdens het koken.

In het kort

Deze appartementen liggen op het woonzorgpark in Ermelo. Het is geschikt voor mensen met een lichte verstandelijke beperking die zelfstandig kunnen wonen met ambulante begeleiding. De woning is tijdelijk. Het is een opstapje om buiten het zorgpark zelfstandig te kunnen wonen met eventueel ambulante begeleiding.

Je eigen appartement

Enckerkamp 31 M t/m U bevindt zich aan de rand van het prachtige zorgpark in Ermelo. Hier bevinden zich acht individuele appartementen. In het midden van de rij appartementen is er een appartement wat dient als steunpunt.

Je woning is compleet met een badkamer, toilet, keuken en slaapkamer. Je woont hier zelfstandig. Als je hulp nodig hebt, komt de begeleiding naar je toe. Zo kunnen ze jou bijvoorbeeld helpen met zelf thuis te koken of het huishouden doen. Dat noemen we ambulante hulp.

De begeleiding werkt ambulant vanuit het steunpunt. Hier doen zij ook administratieve zaken. Ook helpen ze je hier als je bijvoorbeeld wilt leren koken voor een grote groep.

Dit verblijf is tijdelijk. Het is de bedoeling dat je hier leert om (volledig of met begeleiding) zelfstandig kan wonen. Bijvoorbeeld vlakbij je ouders of in een stad/dorp waar jij je thuis voelt.

Zelfstandig wonen aan een prachtig park

De woningen staan aan de rand van het zorgpark in Ermelo. Om je heen zie veel grasvelden, struiken en hoge loofbomen. Het is daarom niet gek dat je hier regelmatig mensen uit de nabije omgeving ziet wandelen. Het is een prachtige omgeving.

De omgeving

Dichtbij vind je verschillende dingen om naar toe te gaan, zoals het restaurant en de kiosk van De Oude School, een tuincentrum, de medische dienst en de kerk. Of je maakt een rondje over het mooie park, waar wandelaars en fietsers voorrang hebben, en je geniet van de mooie omgeving.

Zorg en polikliniek

In het park vind je ook een medische post met arts, tandarts, mondhygiënist, een laboratorium voor inentingen, bloedafname, urineonderzoek etc. Daarnaast is er logopedie, orthopedie, haptonomie en fysiotherapie ondergebracht in het pand van het zwembad en de gymzaal.

Naar Harderwijk of Ermelo

In vijftien minuten fiets je vanuit je woning naar Harderwijk of Ermelo. Hier kun je bijvoorbeeld paardrijden, meedoen bij een voetbalclub of een andere vorm van sport beoefenen. Daarnaast zijn hier ook supermarkten en winkels.

Strand of het bos?

Wil je een keer het groen op het park inruilen voor het strand? Het zorgpark bevindt zich vlakbij strand Horst. Hier begraaf je tenen in het zachte zand, terwijl je de plezierjachten voorbij ziet trekken. Ook de Veluwse bossen zijn niet ver. Wie neem jij mee voor een wandeling door dit prachtige bos?

Openbaar vervoer

Met tien minuten lopen vind je een bushalte. Deze bus brengt je naar station Ermelo of in de richting van Flevoland. Elk half uur gaat er een trein vanaf station Ermelo naar Zwolle of Amersfoort. Ook zijn er op dit station verschillende busverbindingen naar omliggende plaatsen.

Zelfstandig wonen iets voor jou?

Heb je een lichte verstandelijke beperking? En wil je graag zelfstandig wonen met begeleiding? Dan is deze woning misschien iets voor jou! Het appartement is vooral geschikt voor volwassenen tussen de 18 en 40 jaar.

We bekijken wat je al kunt en wat je nog wilt leren. Waar liggen jouw ambities? We passen de begeleiding zo aan dat je het beste uit jezelf kunt halen. En daarmee zo zelfstandig mogelijk kunt wonen.

Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Adres en contact

Enckerkamp 31 K t/m U
3853 HK Ermelo

0800-3 55 55 55

Neem contact op