Adres en contact
Erasmusstate 79
6716 SC Ede
Contact opnemen Direct aanmelden

Erasmusstate 79
Erasmusstate

Je komt net terug van een wandeling met je begeleider door de woonwijk. Gelukkig maar, want het begint te regenen! Thuis is het tijd voor een warm kopje thee. Je warmt jezelf op onder een dekentje op de bank. Je zet je favoriete tv-programma aan. Net genoeg tijd voor een aflevering, want over een uurtje staat het avondeten op tafel!

In het kort

Aan de Bertrand Russellstate 2/Erasmusstate 79 wonen mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Het is een twee-onder-een-kap woning gelegen op de hoek tussen de twee straten. De woningen maken deel uit van een cluster van acht woningen van ’s Heeren Loo. Er wordt 24 uur per dag begeleiding geboden. De begeleiding richt zich op verpleging en verzorging. Daarnaast ligt de focus op het behouden van vaardigheden. Overdag gaan de meeste bewoners naar een vorm van dagbesteding. Het dagactiviteitencentrum Rietkampen is lopend te bereiken.

Woning

De woning aan de Bertrand Russellstate 2 heeft een grote gemeenschappelijke huiskamer met keuken. De bewoners hebben allemaal een eigen slaapkamer. Daarnaast is er een snoezelkamer waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Er zijn twee badkamers die gedeeld worden. Ook heeft de woning een afgesloten tuin.

Aan de Erasmusstate 79 delen de bewoners ook een huiskamer met open keuken. De bewoners hebben een eigen slaapkamer op de begane grond. Een slaapkamer zit op de bovenverdieping samen met een toilet. Er zijn twee badkamers die gedeeld worden. Ook deze woning heeft een tuin.

De sfeer in de woningen is huiselijk. Allebei de woningen en de tuin zijn goed toegankelijk voor mindervaliden.

Omgeving

De woningen liggen in Ede in de jonge woonwijk ‘De Rietkampen’. Hier wonen veel gezinnen met kinderen. Mensen met en mensen zonder beperking wonen als buren naast elkaar. In de buurt zijn veel scholen, speeltuinen en sociale voorzieningen. Er is onder andere een buurtcentrum en een sportschool.

In het centrum van Ede zitten verschillende winkels, restaurants en cafetaria’s. Ede is een bruisende stad en niet te groot. De winkels liggen dichtbij elkaar. Net buiten het centrum bevindt zich het treinstation met treinen richting Amersfoort en Ede-Wageningen. Verder heb je verschillende groenvoorzieningen in de buurt. Op loopafstand zit het mooie landgoed Kernhem. Dit landgoed ligt aan de rand van Ede langs de Lunterse weg. Op het landgoed zijn onder andere groente-, kruiden-, bloemen- en bessentuinen. Daarnaast is er een groentekas, een boomgaard en een paddenstoelenteeltbos.

Het centrum van Ede ligt op ongeveer twee kilometer van de woning. Op 200 meter afstand is een bushalte te vinden.

Voor wie?

Betrand Russellstate 2 is een woning met acht bewoners met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben een meervoudige beperking en de meeste maken gebruik van een rolstoel. Aan de Erasmusstate 79 wonen negen volwassenen/ouderen met een matige verstandelijke beperking. Enkele bewoners maken gebruik van een rolstoel.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op