Adres en contact
Fazant 20-22
9781 XE Bedum
Contact opnemen Direct aanmelden

Fijne woongroep voor volwassenen met (Z)EMB in Bedum
Fazant 20-22

Wonen

Ben je op zoek naar een fijne woonplek en heb je een (zeer) ernstige meervoudige beperking? Dan ben je bij de Fazant 20-22 in Bedum aan het juiste adres. Ook als je af en toe wilt komen logeren.

In het kort

De Fazant 20 in Bedum is een groepswoning voor volwassenen en ouderen die veel zorg en verpleging nodig hebben. Zij hebben allemaal een ernstige tot zeer ernstige meervoudige beperking. Sommigen zitten in een rolstoel. De 24-uursbegeleiding zorgt voor structuur, veiligheid en gezelligheid. Het zorgteam is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met doofblindheid en epilepsie.

Woon je nog thuis maar wil je af en toe doordeweeks of in het weekend bij ons logeren? Dat kan ook.

Zo kun je wonen

De woning is ruim, gezellig en licht. Je hebt een eigen zit-/slaapkamer. De badkamer deel je met de andere bewoners. Ook is er een grote zorgbadkamer waar je lekker kunt snoezelen. In bad gaan is een hele belevenis met geursensatie, dimbare verlichting en rustgevende muziek. In de knusse gezamenlijke woonkamer en keuken ontmoet je de andere bewoners en doen jullie activiteiten. De sfeer is huiselijk en gezellig en iedereen mag zichzelf zijn. In het weekend ga je vaak samen met je medebewoners en de begeleiding op pad. De woning is geschikt voor mensen in een rolstoel.

Wie wonen er nog meer?

In de woning woon je met 9 anderen. Je medebewoners zijn allemaal volwassen en hebben een (zeer) ernstige meervoudige beperking. Sommigen zitten in een rolstoel en zijn doofblind.

De omgeving

De groepswoning ligt in de woonwijk Ter Laan, vlakbij andere woningen van ’s Heeren Loo. Hou je van de natuur, dan zit je hier goed, want in de buurt is een kinderboerderij en een park waar je met je bezoek of een begeleider lekker kunt wandelen. Vanaf de woning is het ongeveer een kwartier lopen naar het centrum. Daar zijn gezellige cafés, een supermarkt, kapper en huisarts.

Zo begeleiden we jou

  • We zorgen voor een gestructureerd dagprogramma, onder andere met vaste momenten om te eten en te drinken. Dit dagprogramma wordt duidelijk aan jou uitgelegd door gebruik te maken van een individueel communicatieprofiel. Omdat dit individueel is afgestemd, kunnen we ook de personen die doofblind zijn voorbereiden op wat er komen gaat. Met behulp van de methode Perspectief zorgen we ervoor dat jij zo veel mogelijk eigen regie ervaart en je zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Bij ons ben jij als bewoner het belangrijkst. We houden dus altijd rekening met jouw wensen en die van je familie.

  • Je mag kiezen of je dagbesteding in huis wilt, of dat je dat liever naar dagbesteding buiten de deur gaat. Het dagactiviteitencentrum voor senioren is op loopafstand of met de bus bereikbaar. Hier kun je snoezelen, maar ook schilderen en bewegen. In de buurt is een zwembad.

  • Om bij de Fazant te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie nodig met minimaal het zorgprofiel VG Wonen met intensieve begeleiding en intensieve verzorging (VG5).

Heb je interesse?

Is wonen bij de Fazant iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 088 - 036 00 30. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem een kijkje

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op