Adres en contact
Goudplaat 35-37-39
2134 WK Hoofddorp
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid zelfstandig wonen in Hoofddorp
Goudplaat 35-37-39

Wonen

De wekker gaat. Je drukt hem uit. Meestal ben je eerder wakker dan de wekker, want je bent een echt ochtendmens. Je hoort ook de wekkers bij je andere huisgenoten gaan. Je loopt je keuken in en zet eerst wat koffie. Zo begin jij je dag het liefst. Uit de vriezer haal je twee sneetjes brood en je doet ze in de toaster. De geur van koffie en toast vult je kamer.

Gisteren had je je setje kleding al klaargelegd. Je doet het aan en eet je ontbijt. Tijdens het tandenpoetsen check je nog even je Facebook. Nog even je haar doen en klaar. Tijd om naar je werk te gaan!

In het kort

De drie rijtjeshuizen van deze locatie zijn onderverdeeld in een steunpunt met acht studio’s of appartementen voor mensen die begeleid-zelfstandig wonen. De bewoners zijn (jong)volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Elk van hen gaat naar een dagbesteding.

De woning / het gebouw

De woning bestaat uit drie rijtjeshuizen naast elkaar. Op Goudplaat 35 en 39 heb je op de benedenverdieping appartementen. Goudplaat 37 is beneden ingericht als steunpunt. Op alle drie de bovenverdiepingen vind je twee studio’s. Elk hebben een eigen kookgelegenheid, badkamer en wc. Daarnaast is er een gemeenschappelijke tuin.

De omgeving

De woning staat in een rustige nieuwbouwwijk. Hier zul je veel gezinnen met jonge kinderen en tweeverdieners treffen. Heb je zin om een keer te shoppen? Op minder dan tien minuten lopen vind je een winkelcentrum met een ruim aanbod aan winkels.

In de buurt heb je ook een gezondheidscentrum met huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapie, diëtiste en pedicure en een tandartsenpraktijk. Een sportschool, kappers, een grote openbare bibliotheek en enkele eenvoudige eetgelegenheden zitten hier ook in de buurt. 

Openbaar vervoer

Op vijf minuten lopen van je woning stoppen bussen van verschillende lijnen. Deze rijden regelmatig naar het station van Hoofddorp en naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Voor wie

Ben je (jong)volwassen met een lichte verstandelijke beperking? En wil je begeleid-zelfstandig wonen? Dan is deze locatie misschien wat voor jou! Op deze locatie ben je tenminste acht dagdelen/vier dagen per week overdag bezig met werk, dagbesteding of scholing.

De ondersteuning richt zich op het vergroten van je zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zo kun jij eventueel doorstromen naar een meer zelfstandige woonvorm. Hiervoor wordt als basis een veilige woon- en leefomgeving voor jou gecreëerd. Zo kun oefenen en experimenteren hoe het is om zelfstandig te wonen. Een onderlinge vertrouwensband is hierbij essentieel.

Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Neem contact op