Adres en contact
De Graafschap 10-12
8245 BS Lelystad
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Lelystad
Graafschap 10-12

Wonen

Vandaag is het jouw kookdag. Samen met de begeleiding zorg je ervoor dat het gerecht dat jijzelf hebt gekozen in de smaak valt bij jouw medebewoners. Leven in de woongroep op de Graafschap is leren je eigen verantwoordelijkheid te nemen, met soms een beetje hulp en ondersteuning van de begeleiding. Tijdens het eten is het een gezellige boel. We bespreken dan samen de dag; ‘wat voor leuks heb jij vandaag meegemaakt op de dagbesteding?’

In het kort

Graafschap 10 en 12 vormen samen een woongroep met 24 uur begeleiding voor jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Op de groep zijn rust en regelmaat erg belangrijk. Zo drinken en eten de bewoners elke dag samen op vaste tijden. Zij krijgen veel eigen verantwoordelijkheid en helpen bijvoorbeeld mee in huis. Zowel de bewoners als hun familie hebben veel inspraak in hoe het leven er op de woongroep uit ziet.

Van alle gemakken voorzien

De ruime, lichte woning op de Graafschap heeft een gemeenschappelijke woonkamer met televisie- en internetaansluiting, een mooie keuken en een grote tuin. Elke bewoner heeft ook de mogelijkheid om op de eigen slaapkamer te internetten en televisie te kijken. Per 3 bewoners is er 1 badkamer.

Een praatje maken met de buren

Graafschap 10-12 ligt in de woonwijk Landstreken in Lelystad, aan een rustige straat met weinig verkeer. Een klein winkelcentrum met een Plus supermarkt, snackbar en een kapper is op loopafstand. Verder vind je in de buurt speeltuintjes, en een huisarts. Er is goed contact met de buren op de woongroep 6-8, maar ook met de rest van de buurt. De woning ligt vlak achter kanaal het Havendiep, waar je lekker even uit kunt waaien. Met het openbaar vervoer sta je binnen een kwartier in het centrum en op de fiets ben je er in 5 minuten.

Wie worden hier begeleid?

Graafschap 10-12 is een open groep. Hier wonen 8 cliënten met een ernstige- tot lichte verstandelijke beperking. Daarnaast is er 1 cliënt met een lichamelijke beperking. Op Graafschap 10-12 woont echt een gemêleerd gezelschap. De leeftijden wisselen tussen de 18 en 49 jaar. Alle bewoners gaan overdag naar de dagbesteding, sommigen gaan zelfstandig met de fiets, en anderen gaan met de taxi. De cliënten delen met z’n tweeën of drieën een badkamer. Naast hun eigen slaapkamer is er een gezamenlijke huiskamer, waar in huiselijke sfeer koffie/thee gedronken wordt. En ‘s avonds wordt hier gegeten. Ook kunnen hier gezellige activiteiten worden gedaan, zoals een bordspel, dansen en sporten op de Wii, tekenen of een film kijken. De cliënten zijn afwisselend op hun eigen kamer en in de woonkamer en iedereen helpt mee met de huishoudelijke taken.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op