Behandelgroep voor jongeren in Ermelo
Groene Allee 2

Wonen Behandelen

Je hebt het tot nu toe niet altijd makkelijk gehad in je jeugd, de band met je ouders was ook niet altijd even soepel. Je vindt het lastig hiermee om te gaan. Dit zorgt ervoor dat jij het soms moeilijk vindt je goed te gedragen, soms vlieg je daardoor uit de bocht. Jouw gedrag kan dan heftig zijn. En daar heb jij zelf last van, maar jouw omgeving ook. Bij Groot Emaus leer je hoe je dit lastige gedrag kunt afleren, waardoor je beter in je vel zit. En je de toekomst weer vol vertrouwen in kunt gaan.

In het kort

De handeling op de behandelgroepen bij Groot Emaus Ermelo is voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Jouw persoonlijk begeleider helpt jou met je dagelijkse activiteiten op de behandelgroep. Ook ga je bij Groot Emaus onder begeleiding naar school en helpen we jou met het invullen van je vrije tijd. Samen met je begeleider maak je afspraken over jouw ontwikkeling. Je hebt op de behandelgroep je eigen slaapkamer en eet samen met de groep.

Adres en contact
Groene Allee 2
3853 JW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Hoe ziet jouw huis eruit?

In elke behandelgroep wonen 8 of 9 jongeren. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer. Beneden is een ruime woonkamer, met keuken en eetgedeelte waar je met de groep eet. Boven heb jij jouw eigen slaapkamer, met bed, kast en wastafel. Op de gang is een gedeelde badkamer.

Locatie en bereikbaarheid

De behandelgroepen zijn gevestigd op het terrein van Groot Emaus in Ermelo, in een bosrijke omgeving. Je hebt hier alle ruimte om even de natuur in te gaan en te wandelen of te fietsen. Op 500 meter is een bushalte, elk uur vertrekt een bus naar station Ermelo. Vanaf daar vertrekken de treinen naar Zwolle en Utrecht.

Voor wat voor jongeren zijn de behandelgroepen bedoeld?

De behandelgroepen zijn voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Je gaat naar school bij het Emaus College en je woont in een groepswoning. Ook leer je bij Groot Emaus hoe jij je vrije tijd kunt invullen. Sommige jongeren gaan elk weekend naar hun ouders, anderen blijven hier. Dit hangt van jouw situatie af.
Lees meer over de behandeling op Groot Emaus.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op