Adres en contact
Groene Allee 20
3853 JW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Wonen in een studio bij Groot Emaus in Ermelo
Groene Allee 20

Wonen Behandelen

In de 1,5 jaar tijd dat jij op Groot Emaus woont ben jij enorm vooruitgegaan. Eerder werd jij in lastige sociale situaties snel agressief, maar tegenwoordig lukt het je veel beter om kalm te blijven. Je hebt geleerd om met meer respect met anderen om te gaan. Ook je dagelijkse dingen heb je goed op orde. Een paar maanden geleden kreeg je goed nieuws! Je begeleider vindt ook dat je erg vooruit bent gegaan. En dat jij nu klaar bent voor de volgende stap binnen Groot Emaus: een studio! Sinds een week woon je nu hier, en het bevalt je goed. Je hebt een wat grotere kamer en soms kies je ervoor om lekker zelf te koken. Dat beetje extra vrijheid vind je heerlijk. En heb je een keer een moeilijke dag of gewoon een simpele vraag, dan is de begeleiding altijd in de buurt wanneer je dit nodig hebt.

In het kort

Op de Groene Allee 20 en 20A bij Groot Emaus in Ermelo zijn in totaal 20 studio’s voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking met ernstige gedragsproblemen. Je kunt in een studio terechtkomen als je ‘doorgroeit’ binnen Groot Emaus. Dit betekent dat je al een tijdje bij ons woont en je zo langzamerhand wat meer zelfstandigheid aankunt. In de studio heb je je eigen woon/slaapkamer met badkamer. Verder is er een gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Je kunt hier elke avond kiezen of je zelf kookt of dat je je inschrijft voor eten op de groep. Je hebt dus het gezelschap van een groep, maar wel de mogelijkheid om meer zelfstandig dingen te doen.

Hoe zien de studio’s eruit?

In het gebouw zitten 10 studio’s. En er zijn twee van dit soort gebouwen. In de studio heb je je eigen woon/slaapkamer met badkamer. Verder is er een gemeenschappelijke woonkamer en keuken, waar je samen of alleen kunt koken. En een avondje bankhangen met de groep kan natuurlijk ook altijd!

Omgeving en bereikbaarheid

De studio’s staan op de locatie Groot Emaus in Ermelo, in een bosrijke omgeving. Je hebt hier alle ruimte om even de natuur in te gaan en te wandelen of fietsen. Op 500 meter zit een bushalte, elk uur vertrekt een bus naar station Ermelo. Vanaf hier pak je zo de trein richting Zwolle of juist naar Utrecht.

Voor wie zijn de studio's bedoeld?

De studio’s zijn bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 23 met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Je zit bij Groot Emaus in een driemilieussetting: wonen, school en vrije tijd zitten hier op één plek. Je gaat naar school bij het Emaus College of je werkt, en je woont in een studio. Ook leer je bij Groot Emaus hoe jij je vrije tijd kunt invullen. Sommige jongeren die hier wonen gaan elk weekend naar hun ouders, anderen blijven hier. Dit hangt van jouw eigen situatie af.

Lees meer over de behandeling op Groot Emaus.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op