Adres en contact
Groene Allee 20
3853 JW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Studio’s in Ermelo met behandeling voor jongeren
Groene Allee 20A

Wonen Behandelen

In de 2 jaar tijd dat jij op Groot Emaus woont ben jij enorm vooruitgegaan. Eerder werd jij in lastige sociale situaties snel agressief. Maar nu lukt het je veel beter om kalm te blijven. Je hebt ook geleerd om anderen met respect te behandelen. Ook je dagelijkse dingen heb je goed op orde. Een paar weken geleden kreeg je goed nieuws! Je begeleider ziet ook dat je vooruit bent gegaan. En dat jij nu klaar bent voor de volgende stap binnen Groot Emaus: een studio! Sinds een week woon je hier, en het bevalt je goed. Je hebt een wat grotere kamer en als je zin hebt in jouw favoriete pasta, kook je die lekker zelf. Dat beetje extra vrijheid vind je heerlijk. En heb je een keer een moeilijke dag of gewoon een simpele vraag, dan is je persoonlijk begeleider altijd in de buurt wanneer je dit nodig hebt.

In het kort

Op de Groene Allee 20A bij Groot Emaus in Ermelo zijn 10 studio’s voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking met ernstige gedragsproblemen. Je kunt in een studio terechtkomen als je ‘doorgroeit’ binnen Groot Emaus. Dit betekent dat je al een tijdje bij ons woont en je al wat meer zelfstandigheid aankunt. In de studio heb je je eigen woon/slaapkamer met badkamer, hier kun je ook koken. Verder heb je met de groep een keuken en woonkamer. Je kunt elke avond kiezen of je zelf kookt of dat je je inschrijft voor eten op de groep. Je hebt dus het gezelschap van een groep, maar wel de mogelijkheid om meer zelfstandig te doen.

Hoe zien de studio's eruit?

In het gebouw zitten 10 studio’s. En er zijn twee van dit soort gebouwen, nummer 20 en 20A. In de studio heb je je eigen woon/slaapkamer met badkamer. Verder is er een gemeenschappelijke woonkamer en keuken, waar je samen of alleen kunt koken. En een avondje Netflixen met de groep kan natuurlijk ook altijd!

Omgeving en bereikbaarheid

De studio’s staan op de locatie Groot Emaus in Ermelo, in een bosrijke omgeving. Je loopt hier zo de natuur in, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Op 500 meter zit een bushalte, elk uur vertrekt een bus naar station Ermelo. Vanaf hier kun je met de trein richting Zwolle of juist naar Utrecht.

Voor wie zijn de studio's bedoeld?

De studio’s zijn bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 23 met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Op Groot Emaus zitten wonen, school en vrije tijd op één plek. Je gaat naar school bij het Emaus College of je werkt, en je woont in een studio. Ook ontdek je bij Groot Emaus wat voor hobby’s bij je passen en leer je hoe je je vrije tijd invult. Je kunt in het weekend naar je ouders gaan, dit mag je zelf weten. Dit hangt ook van jouw situatie af.
Lees meer over de behandeling op Groot Emaus.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op