Adres en contact
Groene Allee 28
3853 JW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Groene Allee 28
Groene Allee

Door moeilijkheden thuis en problemen op school heb je soms last van woede-uitbarstingen. Dat is erg vervelend, voor jezelf en voor je omgeving. De situatie thuis liep af en toe aardig uit de hand, daarom ben je naar Groot Emaus gekomen.
Je hebt hier heel veel geleerd over jezelf. Je voelt nu zelf meestal de woede-uitbarsting opkomen, je weet wat de signalen zijn. Het begint vaak in je buik. Je hebt afgesproken dat je dit zegt tegen je begeleider als je het voelt, en dan gaan jullie samen tellen. Dan wordt het boze gevoel meestal vanzelf minder. Ook krijg je hier therapie en training in sociale vaardigheden, waardoor je beter begrijpt hoe je moet reageren op situaties. Wat je daarnaast erg heeft geholpen is dat je nu aan boksen doet. Hier kun je je energie in kwijt, op een sportieve manier. Jij gaat nu met sprongen vooruit!

In het kort

De behandelgroep bij Groot Emaus Ermelo is een groepswoning voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Je krijgt hier de zorg die jij nodig hebt, die het meest geschikt is voor jou. Jouw persoonlijk begeleider helpt jou met je dagelijkse activiteiten op de groep. Ook ga je bij Groot Emaus onder begeleiding naar school en helpen we jou met het invullen van je vrije tijd. Je krijgt tot slot therapie die bij jou past. Samen met je begeleider maak je afspraken over jouw ontwikkeling. Je hebt je eigen slaapkamer, maar je eet samen met de groep.

Behandelgroep met eigen slaapkamer

De behandelgroep is een huis voor 8 of maximaal 9 jongeren, iedereen heeft zijn eigen slaapkamer. Beneden is een ruime woonkamer, met keuken en eetgedeelte waar je met de groep eet. Boven heb jij de privacy van jouw eigen slaapkamer, met bed, kast en wastafel. Op de gang is een gedeelde badkamer, waar je lekker kunt badderen.

De bosrijke omgeving van Ermelo

De huizen staan op het terrein van Groot Emaus in Ermelo, in een bosrijke omgeving. Je hebt hier alle ruimte om even de natuur in te gaan en te wandelen of fietsen. De bushalte is 5 minuten lopen, elk uur vertrekt een bus naar station Ermelo. Vanaf hier vertrekken de treinen naar Zwolle en Utrecht.

Voor jongeren met lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen

De groepswoningen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 6 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en ernstige gedragsproblemen. Je woont hier, en gaat hier naar school. Sommige jongeren die hier wonen gaan elk weekend naar hun ouders, anderen blijven hier. Dit hangt van jouw eigen situatie af.

Lees meer over de behandeling op Groot Emaus.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op