Adres en contact
Groene Allee 40-42-44
3853 JW Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Orthopedagogische behandeling voor jongeren
Groene Allee 40-42-44

Wonen Behandelen

Je hebt het tot nu toe niet altijd makkelijk gehad in je jeugd, de band met je ouders was ook niet altijd even soepel. Je vindt het lastig hiermee om te gaan. Dit zorgt ervoor dat jij het soms moeilijk vindt om je goed te gedragen. Soms vlieg je daardoor uit de bocht. Jouw gedrag kan dan heftig zijn. En daar heb jij zelf last van, maar jouw omgeving ook. Bij Groot  Emaus leer je hoe je dit lastige gedrag kunt afleren, waardoor je beter in je vel zit. En de toekomst weer vol vertrouwen in kunt gaan!

In het kort

Bij Groot Emaus Ermelo krijg jij orthopedagogische behandeling. Een moeilijk woord, maar deze behandeling helpt jongeren met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Jouw persoonlijk begeleider helpt jou met je dagelijkse activiteiten op de behandelgroep. Ook ga je bij Groot Emaus onder begeleiding naar school en helpen we jou met het invullen van je vrije tijd. Samen met je begeleider maak je afspraken over jouw ontwikkeling. Je hebt op de behandelgroep je eigen slaapkamer en je eet samen met de groep.

Gezellig met de groep eten

In elke behandelgroep wonen maximaal 8 jongeren. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer. Beneden is een ruime woonkamer, met keuken en eetgedeelte waar je altijd gezellig met de groep eet. Boven heb jij jouw eigen slaapkamer, met bed, kast en wastafel. Op de gang is een gedeelde badkamer, om lekker uitgebreid te douchen.

Even de natuur in

De behandelgroepen zijn gevestigd op het terrein van Groot Emaus in Ermelo, in een bosrijke omgeving. Je hebt hier alle ruimte om de natuur in te gaan en te wandelen of te fietsen. Op 500 meter zit een bushalte, elk uur vertrekt een bus naar station Ermelo. Vanaf daar vertrekken de treinen naar Zwolle en Utrecht.

Voor wie zijn onze behandelgroep bedoeld?

De behandelgroepen zijn voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Ook ga je naar school bij het Emaus College. Tot slot leer je bij Groot Emaus welke invulling van je vrije tijd bij jou past. Of jij in het weekend naar je ouders gaat, bepaal je zelf. Dit hangt van jouw situatie af.
Lees meer over de behandeling op Groot Emaus.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op