Groenendaal begeleid wonen kinderen en jongeren woonzorgpark Monster
Adres en contact
Groenendaal 10
2681 DZ Monster
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen voor kinderen en jongeren op woonzorgpark Het Westerhonk
Groenendaal 10

Wonen Jeugd Begeleiding

In het kort

Op Groenendaal 10 wonen kinderen en jongeren tot 21 jaar met een licht verstandelijke beperking (LVB) en (ernstige) gedragsproblemen en bijkomende psychiatrische problematiek. Aan kinderen en jongeren waarbij het thuis niet meer gaat, wordt hier een stabiele plek geboden. Op de Groenendaal kunnen de kinderen en jongeren geplaatst worden op een behandelgroep, waar er intensief gewerkt wordt aan herstel en terugplaatsing naar huis, of op een woongroep waar zij langere tijd kunnen wonen en ontwikkelen.

Zo ziet begeleid wonen op het Westerhonk in Monster eruit

De woning bestaat uit 8 kamers. De kamers zijn ingericht met een bed, kast, bureau en stoel. Indien gewenst mag een jongere zijn of haar eigen kamer naar wens inrichten met eigen spullen. Hierover kunnen afspraken gemaakt worden met de groep. Daarnaast hebben de woningen een gezellige eetkamer, woonkamer en keuken. De badkamer en wc worden gedeeld met elkaar. Verder heeft de woning een grote achtertuin. Begeleiding wordt vormgegeven vanuit het team Groenendalen. Zij zijn dagelijks aanwezig. ’s Nachts is er een wakkere nachtdienst in de woning.

Woonzorgpark met een hoop activiteiten

De woningen bevinden zich aan de rand van Woonzorgpark het Westerhonk (Monster, Westland), midden in een woonwijk. Je kan gebruik maken van veel leuke plekken op het woonzorgpark, zoals de kinderboerderij, een grote speeltuin en een voetbalveldje. Ook is er een zwembad, luchthal en een gymzaal. In de vakanties maken de groepen een vakantieplanning waarbij er gekeken wordt welke activiteiten de groepen kunnen ondernemen. Dit kan wisselen van activiteiten op de groep, op het woonzorgpark en daarbuiten.

Voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB)

Op de woning wonen kinderen en jongeren tussen de 12 en 18 jaar (met uitloop tot 21 jaar) met een licht verstandelijke beperking (LVB), bijkomende gedragsproblematieken en psychiatrische problematieken. De jongeren hebben vaak al een behandeling gehad en hebben nu behoefte aan een woonplek waar zij langere tijd kunnen verblijven. Instroom is mogelijk tot 17,5 jaar. De jongeren werken aan hun ontwikkeling om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in een maatschappij. De begeleiding ondersteunt de jongeren waar nodig en motiveert de jongeren tot het maken van stappen in hun leerproces. Ouders hebben een rol in de begeleiding en behandelingsvraag van hun kind.

Overdag is de woning dicht en gaan de kinderen en jongeren naar onderwijs, werk of dagbesteding.

Andere woonlocaties op Groenendaal

Naast Groenendaal 14 zijn er ook nog twee andere woonlocaties op de Groenendaal die onder het team Groenendalen vallen.

  • Groenendaal 14 voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar, die door een vastgelopen of onveilige (thuis)situatie behoefte hebben aan intensieve hulp en ondersteuning.
  • Groenendaal 16 voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar, die door een vastgelopen of onveilige (thuis)situatie behoefte hebben aan intensieve hulp en ondersteuning.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op