Groenendaal Woonzorgpark Monster Westland
Adres en contact
Groenendaal 16
2681 DZ Monster
Contact opnemen Direct aanmelden

Behandel locatie voor jongeren op het woonzorgpark Het Westerhonk
Groenendaal 16 in Monster

Wonen Jeugd Begeleiding

In het kort

Door een vastgelopen of onveilige (thuis)situatie kan er behoefte zijn aan opname met intensieve hulp en ondersteuning. Jongeren tussen de 10 en 14 jaar kunnen dan tijdelijk op deze locatie terecht. Jongeren werken aan hun behandelvraag doormiddel van een eigen behandelplan en werkdoelen en het volgen van therapie. Daarnaast werken zij samen met hun ouders aan een gezonde relatie onderling.

Zo ziet begeleid wonen op het Westerhonk in Monster eruit

De woning bestaat uit 8 kamers. De kamers zijn ingericht met een bed, kast, bureau en stoel. Indien gewenst mag een jongere zijn of haar eigen kamer naar wens inrichten met eigen spullen. Hierover kunnen afspraken gemaakt worden met de groep. Daarnaast hebben de woningen een gezellige eetkamer, woonkamer en keuken. De badkamer en wc worden gedeeld met elkaar. Verder heeft de woning een grote achtertuin.

Begeleiding wordt vormgegeven vanuit het team Groenendalen. Zij zijn dagelijks aanwezig. ’s Nachts is er een wakkere nachtdienst in de woning.

Wonen op het Woonzorgpark

De woningen bevinden zich aan de rand van Woonzorgpark het Westerhonk (Monster, Westland), midden in een woonwijk. Je kan gebruik maken van veel leuke plekken op het woonzorgpark, zoals de kinderboerderij, een grote speeltuin en een voetbalveldje. Ook is er een zwembad, luchthal en een gymzaal. 

In de vakanties maken de groepen een vakantieplanning waarbij er gekeken wordt welke activiteiten de groepen kunnen ondernemen. Dit kan wisselen van activiteiten op de groep, op het woonzorgpark en daarbuiten.

Voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB)

Op de woning wonen kinderen en jongeren tussen de 10 en 14 jaar met een licht verstandelijke beperking (LVB), bijkomende gedragsproblematieken en psychiatrische problematieken. Door een vastgelopen of onveilige (thuis)situatie is er behoefte aan opname met intensieve hulp en ondersteuning. Jongeren werken aan hun behandelvraag middels een eigen behandelplan en werkdoelen en het volgen van therapie. Daarnaast werken zij samen met hun ouders aan een gezonde relatie onderling. De plaatsing op deze groep is tijdelijk; 1 tot maximaal 2 jaar.

Overdag is de woning dicht en gaan de kinderen en jongeren naar onderwijs, werk of dagbesteding.

Andere woonlocaties op Groenendaal

Naast Groenendaal 16 zijn er ook nog twee andere woonlocaties op de Groenendaal die onder het team Groenendalen vallen.

  • Groenendaal 10 voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die behoefte hebben aan een woonplek voor langere tijd.
  • Groenendaal 14 voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar, die door een vastgelopen of onveilige (thuis)situatie behoefte hebben aan intensieve hulp en ondersteuning.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op