Adres en contact
Groenling 11a
8075 GA Elspeet
Contact opnemen Direct aanmelden

Zelfstandig wonen op wooncomplex Groenhof in Elspeet
Groenling 11a

Wonen

Jij zou wel willen leren om zelf het huishouden te doen, zoals wassen en koken of schoonmaken. Jij houdt ook wel van gezelligheid. Doordat er bij de Groenhof een gemeenschappelijke ruimte is kun je hier contact leggen met anderen.

In het kort

De Groenhof is een wooncomplex voor mensen met een lichte verstandelijke beperking vanaf 18 jaar die zelfstandig wonen in een huurwoning die zij zelf huren. Het is een ouderinitiatief vanuit de reformatorische identiteit wat het een bijzondere plek maakt. In het midden van de Groenhof is er een gemeenschappelijke ruimte. Hier komen bewoners samen om te eten, koffie te drinken of voor een activiteit. De deur staat altijd open

Wat kun je hier leren?

Bij de Groenhof kun je leren om zelf het huishouden te doen, zoals wassen, koken en schoonmaken. Eigenlijk alles wat nodig is om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Maar ook kun je leren je grenzen aan te geven of hoe je het contact aangaat met de ander.

Wie wonen er?

Er zijn twaalf bewoners, die allemaal uniek zijn: de niveaus van de bewoners verschillen en ook heeft elke bewoner zijn eigen geloofsbeleving.

‘Groenhof doet- en ontmoet dag’

Elk jaar wordt er de ‘Groenhof doet- en ontmoet dag’ georganiseerd. Dit is een dag waarop de bewoners, ouders, begeleiding en andere betrokken samenkomen om klusjes te doen en elkaar te ontmoeten. Het christelijk geloof speelt een belangrijke rol op de Groenhof. Zo hebben we in de wintermaanden maandelijks een Bijbeluurtje waarin een kerkenraadslid komt om met de bewoners na te denken over een Bijbelverhaal.

Op www.groenhof.org kun je meer lezen over dit wooncomplex

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op