Adres en contact
Zonnelaan 8
2201 ZW Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagbesteding Groenvoorziening in Noordwijk
Zonnelaan 8

Werk of dagbesteding

“Goedemorgen!” het is dinsdagochtend, kwart voor negen. Je komt binnen op de werkplaats, de anderen druppelen langzaam binnen. Sommige gezichten zijn nog duf, maar jij hebt er zin in! Vandaag ga je verder met het bankje waar je gisteren mee bezig was. Je hebt hem al helemaal glad geschuurd en in de grondverf gezet. Vandaag ga je hem schilderen. Je doopt de kwast in de verf en binnen een uur is het bankje blauw. Goed gelukt. Nu mag hij drogen en morgen door naar de opdrachtgever. Nu roept het groenonderhoud. Je pakt de grasmaaier, de snoeischaar en je handschoenen en laadt je karretje in. Op naar de volgende klus.

In het kort

Bij de dagbesteding Groenvoorziening onderhouden mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking tuinen. We hebben diverse werkruimtes waar je aan de slag kunt met allerlei gereedschappen. De schuurmachine en de boormachine zijn favoriet. Je werkt samen met de dagbestedingsgroep van de Klusjesbus. Je kunt bijvoorbeeld tuinmeubilair herstellen of opknappen, houten schuttingen timmeren en hout kloven. Ook kun je andere onderhoudstaken doen buiten op het terrein, zoals snoeien of grasmaaien. Soms ga je met de auto naar een klus, want we werken in opdracht op verschillende plekken.

Wat leer je bij ons?

Je leert bij ons natuurlijk alles over groenvoorziening en onderhoud buiten. En je leert sociale vaardigheden zoals samenwerken. Je werkt bij de Groenvoorziening namelijk nauw samen met de dagbestedingsgroep van de Klusjesbus. Soms doen jullie klussen samen. Bijvoorbeeld als dat nodig is voor de opdracht, of als jij een klus van de Klusjesbus graag wilt doen. In beide groepen zitten soms ook stagiairs van een school voor moeilijk lerende kinderen. Allerlei mensen dus: een bont gezelschap.

Sommige deelnemers hebben vaste taken, zodat ze hun werkzaamheden goed overzien. Als jij een duidelijk dagritme met dezelfde taken ook belangrijk vindt, dan zorgen we daarvoor. Kortom, bij ons kun je op jouw manier nieuwe ervaringen opdoen en nieuwe dingen leren. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen. Je zult versteld staan van hoeveel je kunt bereiken!

Wat voor gebouw is De Groenvoorziening?

De Groenvoorziening en Klusjesbus zitten in een boerderij van maar liefst 100 jaar oud. Het grote erf heeft veel ruimte. En vanaf de achterruimtes heb je een fantastisch uitzicht: je kijkt over de bollenvelden en tegen de duinen aan.

Als iedereen aan het werk is, is de boerderij een levendige, gezellige boel. In de werkplaats staan machines, zoals een zaagbank. Daarnaast hebben we een beveiligde inloopkast voor de opslag van gereedschap, zoals boormachines, zagen en slijptollen. We hebben ruime zolders en een half gesloten werkruimte. Ook zijn er een loods, een garagebox voor grasmaaiers, een trekker en de aanhanger genaamd Gator.

In een aparte ruimte kun je machines en apparaten reinigen en kleine reparaties uitvoeren. Hier kun je ook kleiner houtwerk doen. In de pauze ga je naar de kantine en lunchruimte met gedeelde keuken. Ook is er een kantoor. Hoewel je de boerderij in kunt met een rolstoel, is het werk helaas niet geschikt voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn.

Woonzorgpark Willem van den Bergh

De boerderij staat op het woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk met veel woningen en dagbestedingen van ’s Heeren Loo. In de wijk zijn onder andere een supermarkt, polikliniek, zwembad, tandarts, mondhygiëniste, fysiotherapeut en logopedist. Aan de westkant van de wijk is de Duinzone met paarden en een kinderboerderij. Daar kun je wandelen en iets drinken. Het park is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Bij de ingang van de wijk is een bushalte met een directe verbinding naar station Leiden.

Wie werken hier in de groenvoorziening?

De mensen die bij ons werken zijn allemaal anders, wel hebben ze allemaal een lichte tot matige verstandelijke beperking. Soms hebben ze ook gedrags- en verslavingsproblemen. Zij wonen vaak nog bij hun ouders. Als werken bij een normaal bedrijf (nog) te moeilijk voor je is, kun je bij ons terecht. Bij ons krijg je houvast door een duidelijke planning en een veilige omgeving.  Bij de Groenvoorziening kun je je stap voor stap ontwikkelen.

Openingstijden

De dagbesteding is 5 dagen per week geopend van 9.00 tot 16.00 uur en op feestdagen gesloten.

De mensen starten op verschillende tijden. Sommigen komen zelfstandig op de fiets, anderen met de taxi. De inlooptijd is vanaf 08.30 uur, terwijl de laatste soms rond 16.30 uur vertrekt. Op vrijdagmiddag is Groenvoorziening gesloten.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op