Groepstraining 'In de Ring'
Almere

Behandelen Leren en school

In het kort

In de Ring is een groepstherapie waar jongeren werken aan hun eigen doelen in de groep. We leren met en van elkaar, door te doen en te ervaren. We werken volgens een vaste volgorde met opdrachten, oefeningen en een werkboek. Er komen verschillende onderwerpen aan de orde, waaronder hoe je met gevoelens kunt omgaan, hoe je je grenzen goed kan aangeven en hoe je met elkaar kunt omgaan. Soms is het voor jongeren gemakkelijker om (ook) van andere jongeren te leren die dezelfde dingen mee maken.

Groepstraining ‘In de ring’ kan helpen als je:

  • last hebt van negatieve gedachten over jezelf;
  • het gevoel hebt dat je gevoelens soms ‘de baas’ over je zijn;
  • het moeilijk vindt om je grenzen aan te geven;
  • weinig zelfvertrouwen hebt.

Wat is ‘In de ring’?

Bij In de Ring zijn kickboks bewegingen een belangrijke manier om fysiek, sociaal en emotioneel stevig te leren staan. Maar daarnaast praten we over onderwerpen en doen we bijvoorbeeld ook fantasieoefeningen (visualisatie) en ontspanningsoefeningen (mindfulness). We oefenen met het herkennen van lichaamssignalen, zoals je hartslag en je adem. Ook oefenen hoe je jezelf weer rustig kunt maken. We vinden het belangrijk dat we onderling met respect en aandacht met elkaar omgaan. Daarvan kan je zien hoe je van elkaar verschilt, maar ook hoe je hetzelfde bent.

Voor wie?

Je kan meedoen met In de Ring als je tussen (ongeveer) de 12 en 18 jaar bent. Veel van de jongeren bij ons vinden leren wat lastig.

“Ik wil wel graag dat het anders gaat, maar alleen praten werkt voor mij niet!”

Duur van de therapie

In de Ring is elke week in een kickboksschool in Almere Haven. Behalve de twee behandelaren, is er ook een kickboks leraar. Het duurt twee uur en bestaat uit twee delen met een korte pauze tussendoor. Dan drinken we wat en eten we wat kleins. Je doet ongeveer een schooljaar mee.

Contact of aanmelden

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over ‘In de ring’. Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Zit je op een van de scholen van Pro Almere dan kun je contact opnemen met de zorgcoördinator van de school.

Neem contact op