Adres en contact
Koningin Beatrixstraat 9
2678 EE De Lier
Contact opnemen Direct aanmelden

Huiselijke groepswoning gericht op zelfredzaamheid voor jongvolwassenen met een LVB
Koningin Beatrixstraat 9

Wonen Jeugd

In het kort

Koningin Beatrixstraat 9 is een huiselijke groepswoning waar je met 3 of 4 andere (jong)volwassenen woont. Alle (jong)volwassenen hebben een licht verstandelijke beperking en zijn tussen de 18 en 25 jaar. Overdag heb je een zinvolle daginvulling, zoals school, werk of dagbesteding en soms ben je even alleen thuis. Lukt dit jou? En ben jij gemotiveerd om samen met de begeleiders te leren en jezelf te ontwikkelen, zodat je zelfstandiger wordt? Dan past deze woning misschien wel bij jou.

Huiselijke groepswoning waar je leert zelfredzaam te zijn

In de woning kunnen in totaal 3 tot 4 (jong)volwassenen wonen. Iedereen heeft zijn eigen kamer die je zelf mag inrichten. De woonkamer, keuken, badkamer en wc worden met elkaar gedeeld. In de keuken kan je voor jezelf koken of voor de groep.

Er wordt gericht op het aanleren en uitbreiden van zelfredzaamheid, sociale vaardigheden en weerbaarheid. Vanuit de methodiek competentiegericht werken worden de jongeren geholpen met het opdoen van succeservaringen.

De begeleiding wordt vormgegeven vanuit het team Koningin Beatrixstraat. Zij zijn op doordeweekse dagen tussen 09.30 en 15.30 niet aanwezig. In het weekend is begeleiding de gehele dag aanwezig. ’s Nachts slaapt de begeleiding in de slaapwacht in het gebouw.

Begeleid wonen in het Westland

De woning staat in een rustige woonwijk in het Westland, midden in het dorp de Lier. Winkels, restaurants, een snackbar en een pinautomaat liggen op loopafstand. Het busstation ligt op 5 minuten lopen. Met de bus ben je in 40 minuten in Den Haag en in 30 minuten in Delft.

Voor jongeren met een LVB

Ben jij tussen de 18 en 25 jaar en heb je een licht verstandelijke beperking? En ben je gemotiveerd om in de startwoning te komen wonen? Dan is wonen op de Koningin Beatrixstraat 9 misschien iets voor jou. Je woont samen met andere (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een psychiatrische problematiek en hechtingsproblematiek. Daarnaast heeft iedere (jong)volwassene overdag een zinvolle daginvulling, zoals school, beschut werk of dagbesteding.

Andere woningen op de Koningin Beatrixstraat

  • Koningin Beatrixstraat 3 en 9b is een trainingswoning waar jongeren tussen de 18 en 35 jaar onder begeleiding leren zelfredzaam te zijn
  • Koningin Beatrixstraat 13 is een doorstroomwoning waar jongvolwassenen tussen de 25 en 35 jaar waar onder minimale begeleiding zelfstandig wonen

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op