Begeleid wonen in Utrecht Leidsche Rijn - De Meern
Gulperberg 18-20-22

Wonen

Hou je van rust en huiselijkheid, omdat je al wat ouder wordt? En heb je een lichte tot ernstige verstandelijke beperking? Dan is begeleid wonen op de Gulperberg in De Meern echt iets voor jou. Want samen met de andere bewoners maken we het gezellig en helpen we jou bij waar hulp jij nodig hebt.

In het kort

In de recent opgeknapte groepswoning de Gulperberg in De Meern wonen mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking, die vanwege hun leeftijd wat rustiger aan willen doen. De 24-uurs begeleiding zorgt voor een voorspelbaar dagritme en extra ondersteuning als de zelfstandigheid bij zelfzorg afneemt.

Adres en contact
Gulperberg 18-20-22
3453 RX De Meern
Contact opnemen Direct aanmelden

Zo kun je wonen

De woning staat in de rustige woonwijk Veldhuizen in De Meern en heeft een gezamenlijke woonkamer met open keuken. We koken zelf, want de bewoners houden van lekker eten: van couscous, een heerlijke salade tot pannenkoeken. We eten samen in de woonkamer en drinken daar op vaste tijden thee of koffie. Ook doen we doen we daar spelletjes of kijken TV. Natuurlijk vieren we er ook samen de verjaardagen. Zo zorgen we voor een goede sfeer.

De ruime slaapkamers op de begane grond, 1e en 2e verdieping zijn allemaal ongeveer 20 m2 groot. Je kunt je kamer inrichten met je eigen spullen, zo voel je je snel thuis. Er is ruimte genoeg voor een zit- en een slaapgedeelte. Je kunt je er terugtrekken, tot rust komen of je eigen dingen doen.

Als jouw slaapkamer beneden is, heb je een eigen doucheruimte. Op de 1e en de 2e verdieping deel je de badkamer met de bewoners op die verdieping. Heb je een rollator en kun je wel zelfstandig de trap op, dan kun je hier prima wonen. De woning is niet aangepast voor iemand met een rolstoel. Mogelijk komt er in de toekomst een traplift.

Achter de woning is een ruime schaduwrijke tuin met veel groen, bomen en een schommel. Bij mooi weer zijn we veel in de tuin. Er is een doorgang naar de achterburen; een andere woning van ’s Heeren Loo. We wandelen bijna elke dag langs het water en de bruggetjes in het Kloosterpark. In het weekend trekken we er graag op uit, bijvoorbeeld naar het Maximapark om te picknicken met vers fruit. Gezellig samen in de bus.

Begeleider Mirjam vertelt

"We doen heel veel leuke dingen samen, maar als je het fijn vindt om je even terug te trekken dan is dat goed. Bijvoorbeeld om rustig op je kamer naar je eigen muziek te luisteren. Verjaardagen vieren we met zijn allen. De familie nodigen we uit als zij dat willen of de bewoner viert het ook nog bij familie thuis. Dan is het dubbel feest!"

Wie wonen er nog meer?

Sinds de opening in maart 2021 wonen er 4 bewoners met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking, het syndroom van Down of een vorm van autisme. Soms met lichte psychiatrische of dementieklachten. De 2 mannen en 2 vrouwen zijn tussen de 40 en 50 jaar oud en hebben hiervoor samen in een gezinshuis voor volwassenen gewoond. Iedereen is nu gewend, dus we vinden het fijn als jij ook bij ons komt wonen. We hebben plaats voor 4 nieuwe huisgenoten.

Op de Gulperberg is een kamer voor de slaapwacht voor de cliënten van beide woningen.

Omgeving

Veldhuizen is een groene wijk met het Kloosterpark, het Veldhuizerpark en een winkelcentrum op loopafstand. Vanaf de een bushalte op 300 m vertrekken bussen richting Utrecht Centraal, Vleuten en De Meern.

Zo begeleiden we jou

  • Jouw persoonlijk begeleider kijkt samen met jou en jouw familie naar wat jij nodig hebt en prettig vindt. Daarnaast zorgen we voor structuur en helpen je zo nodig bij je lichamelijke verzorging. Soms stimuleren we je om actief te zijn. Maar wel op jouw eigen tempo. En heb je rust nodig? Dan kun je ontspannen in de woonkamer of je terugtrekken op je eigen kamer om bijvoorbeeld muziek te luisteren. Net wat jij wil. Er is altijd iemand aanwezig die jou kan helpen.

  • Alle bewoners gaan overdag naar een dagbesteding die zij leuk vinden. Heb je al dagbesteding in de buurt van de Gulperberg, dan kun je daarnaartoe. Zoek je nog dagbesteding in de buurt, dan kijken we graag met jou wat bij je past en wat jij leuk vindt om te doen.

  • Om op de Gulperberg te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie VG4 tot en met VG6 nodig.

Heb je interesse?

Is wonen op de Gulperberg iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 088 - 036 90 30. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem een kijkje

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op