Adres en contact
Hellingweg 1
3762 CP Soest
Contact opnemen Direct aanmelden

Behandelgroep voor jongeren in Soest
Hellingweg 1d

Wonen Behandelen

In het kort

Aan de Hellingweg 1c in Soest wonen jongeren met een lichte verstandelijke beperking bij orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus. De meeste jongeren gaan overdag naar school. Bij Groot Emaus geven we de behandeling, begeleiding en zorg die deze jongeren nodig hebben. Op de behandelgroep, op school en in de vrijetijd. Allemaal en overal werken we met hetzelfde plan. Dat is wel zo duidelijk. En het zorgt ervoor dat de behandeling zoveel mogelijk effect heeft. In de groepen zitten kinderen/jongeren met dezelfde leeftijd bij elkaar. De begeleiding richt zich vooral op een toekomstgericht ontwikkelingstraject. In dit traject leren de kinderen/jongeren vaardigheden te vergroten en het probleemgedrag te verminderen. Daarnaast wordt er gewerkt vanuit structuur, duidelijkheid en veiligheid.

Woning

De woning aan de Hellingweg 1d is een vrijstaande woning met een eigen pad naar de voordeur. In de woning zijn tien appartementen gebouwd voor adolescenten. 

Omgeving

De woningen zijn onderdeel van orthopedagogisch behandelcentrum 's Heeren Loo Groot Emaus. Groot Emaus heeft ook een locatie in Ermelo.

In de buurt zijn winkels. Het centrum van Soest is 10 minuten lopen vanaf de woning. In de omgeving zijn bossen, polders en de Soesterduinen te vinden. Op loopafstand is een bushalte met bussen naar onder andere het station van Soest en het station van Amersfoort.

Voor wie?

De woning is geschikt voor jongeren van 12 t/m 16 jaar die geholpen worden bij de problematiek die ze ervaren. Zo hebben zij moeite met sociale vaardigheden of gedragsproblemen. Vaak is dit veroorzaakt door angst en onzekerheid en/of traumatische ervaringen. Daarnaast hebben veel kinderen/jongeren PDD NOS.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op