Begeleid wonen in Bovenkarspel
Hertog Albrechtstraat 261-265

Wonen

In een dorp wonen hoeft niet saai te zijn. In Bovenkarspel kun je heerlijk genieten van de frisse buitenlucht. Maak een wandeling langs het water en voer de eendjes, of bouw in de winter samen een sneeuwpop voor de deur van je sfeervolle groepswoning. Krijg je het te koud, dan wordt het tijd om op te warmen op de dagbesteding en daar lekker iets creatiefs te gaan doen!

In het kort

De woningen aan de Hertog Albrechtstraat zijn drie groepswoningen, bedoeld voor cliënten met behoefte aan een veilige omgeving en duidelijke dagstructuur. Naast de woningen is een trainingshuis, waar cliënten wonen die graag willen werken aan het ontwikkelen van alledaagse vaardigheden. Zo kunnen zij op termijn weer zelfstandig gaan wonen.

Adres en contact
Hertog Albrechtstraat 261-263-265
1611 GH Bovenkarspel
Contact opnemen Direct aanmelden

Samen of op jezelf

De woningen aan de Hertog Albrechtstraat zijn drie woonhuizen die naast elkaar liggen. Eén daarvan is een groepshuis, bedoeld voor zeven cliënten en één crisislogeervraag. Daarnaast is er achter de woningen een aanleunappartement met keuken en badkamer voor één cliënt. Er is een trainingshuis met ruimte voor vier cliënten.

Alle cliënten hebben een eigen zitslaapkamer. De woningen beschikken daarnaast allemaal over een gezellige woonkamer met televisie en een eigen beschutte achtertuin. De woningen zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Genieten van de natuur

Het Friese Bovenkarspel ligt tussen Hoorn en Enkhuizen. De woningen bevinden zich in het hart van de natuur; ze zijn gelegen aan het water met in de buurt een molen. Op vijf minuten loopafstand zijn een overdekt winkelcentrum en een wandelpark. Op tien minuten afstand vind je ook de dagbesteding.

Hoewel Bovenkarspel een rustig dorp is, zijn de voorzieningen wat betreft het openbaar vervoer er uitstekend. Een bushalte en NS-station zijn op loopafstand.

Vlakbij vind je de strandjes van het Ijsselmeer, waar je bij mooi weer de hele dag plezier kunt maken. Ga ook eens terug in de tijd en bezoek het Archeologisch Voetspoor, waar met boomstammen de vorm van een boerderij uit de Bronstijd is nagemaakt.

Wie wonen hier begeleid of begeleid zelfstandig?

De woningen op de Hertog Albrechtstraat zijn bedoeld voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Zij hebben allemaal de wens om zoveel mogelijk zelfstandig te worden/blijven.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op