Adres en contact
Horaplantsoen 2
6717 LT Ede
Contact opnemen Direct aanmelden

Leer-werkbedrijf Het Arbeidcentrum
Horaplantsoen 2

Werk of dagbesteding Winkel

Voor iedereen is er een afdeling die bij hem of haar past. Of je nu van ICT en mediawerkzaamheden houdt, of van industrieel werk, het kan allemaal bij het Arbeidcentrum in Ede!

In het kort

Horaplantsoen 2 is een Arbeidcentrum waar elke dag 50 mensen werken. Het Arbeidcentrum is een leer-werkbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verpakken van steiger materiaal en lichte montagewerkzaamheden in en ompakwerkzaamheden, producten stickeren. Ook is er een afdeling waar ICT en mediawerkzaamheden gedaan worden. Bijvoorbeeld het bijhouden van een website, webwinkel, werken met office 365 maar ook reprowerkzaamheden zoals het maken en drukken van folders, kaarten en flyers.

De begeleiding richt zich op ontwikkeling, de eigen regie en zelfstandigheid. Er zijn verschillende afdelingen en groepen binnen het Arbeidcentrum. Elke afdeling heeft 15 werkplekken beschikbaar.

Onze afdelingen

Afdeling A

Op afdeling A wordt industrieel werk gedaan zoals inpakwerk en sorteerwerk. Mensen op deze afdeling worden ook getraind in hun werk. De werknemers werken allemaal aan hun eigen doelen die zijn opgesteld in een persoonlijk werkplan.

Afdeling B

Ook op deze afdeling wordt er industrieel werk verricht. Op afdeling B wordt er vooral gewerkt vanuit het eigen initiatief van de werknemers. Daarbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van iedere werknemer.

Afdeling C

Op deze afdeling werken mensen die wat ouder zijn of behoefte hebben aan weinig prikkels. Het hoofddoel is voor de meeste werknemers het in stand houden van de vaardigheden. Ook werken er jongeren die behoefte hebben aan weinig prikkels, maar nog wel veel willen en kunnen leren.

Gezelligheid binnen deze groep staat centraal. Er worden verschillende werkzaamheden verricht binnen deze groep. Iedereen werkt op zijn eigen tempo.

ICT & Media

ICT & Media is een unieke groep. Er worden werkzaamheden op de computer gedaan zoals een website bijhouden. Repro werkzaamheden; online content maken en plaatsen zoals een post op een social mediakanaal, maar ook offline content zoals een poster ontwerpen en uitprinten. Daarvoor werken wij met Office 365, maar bijvoorbeeld ook met een professioneel programma om filmpjes te maken.

Heb je werkzaamheden voor ons? Of lijkt het je leuk om bij ons te komen werken? Neem dan contact op.

Algemene informatie

Gebouw

Het Arbeidcentrum is gevestigd in een vleugel van het gebouw vleugel van firma Noot. De vleugel kent vier ruime en overzichtelijke afdelingen. 

De afdelingen zijn gelijkvloers en drempelvrij, waardoor mindervaliden goed toegang hebben. In het gebouw zitten voorzieningen zoals een kantine en een invalidetoilet. Hier kunnen de werknemers ook gebruik van maken.

Omgeving

Er is een bushalte op loopafstand en het treinstation en het busstation zijn goed bereikbaar op de fiets.

Voor wie?

In het Arbeidcentrum werken mensen met afstand tot de arbeidsmark die een actieve bijdrage kunnen en willen leveren aan het arbeidsproces. Het werk-leerbedrijf richt zich op drie groepen:

  • Een vaste kerngroep voor diegene die de voorkeur aan volwaardig en passend werk geven, maar de druk van een reguliere arbeidsplaats (nog) te hoog is.
  • Een groep doorstromers: deze volgen een traject waaruit een begeleide baan het doel is (onbetaald of betaald). Een jobcoach helpt hen hierbij. Daarnaast zitten in deze groep mensen die van de sociale werkvoorziening naar het Arbeidscentrum zijn gegaan vanwege de behoefte aan meer begeleiding of minder druk.
  • Stageplaatsen: voor mensen die willen ervaren wat er allemaal komt kijken bij werk. Deze mensen kunnen daarnaast vaardigheden leren zoals samenwerken met collega’s.

Contact

Horaplantsoen 2
6717 LT Ede
06 - 22 65 74 72
arbeidcentrum@sheerenloo.nl

06 - 53 26 17 45
ict.media@sheerenloo.nl

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op