Adres en contact
Het Dek 9-11-13-15-17-19-21-23
8322 AH Urk
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Urk: Het 8-terDek
Het Dek 9-11-13-15-17-19-21-23

Wonen

Je kijkt samen met de begeleiding op het dagschema. Wat moet je vandaag doen? Je moet straks boodschappen doen, je gaat namelijk koken met je vrijwilliger straks. We maken samen een boodschappenlijstje, jij maakt een foto van de benodigde producten. Even later bel je de begeleiding op of ze even op de WhatsApp wil kijken, je hebt een foto gestuurd welk product je moet meenemen. Vervolgens stuurt begeleiding een appje of spraakbericht naar je terug. Nadat je samen met je vrijwilliger hebt gekookt, zet je nog even een was aan met begeleiding en hang je deze op wanneer deze klaar is. Begeleiding herinnert je hieraan tijdens het koffiemoment ’s avonds.

In het kort

Op Het 8-terdek kun je als jongere met een matige tot lichte verstandelijke beperking begeleid wonen. Je woont hier in totaal met 8 mensen, en daarnaast krijgen sommige anderen ondersteuning vanuit Het 8-terdek. Je kunt hier helemaal zelfstandig wonen, maar wel met begeleiding die jou ondersteunt.

De woning

Het 8-ter Dek bestaat inmiddels uit 14 bewoners. De woning heeft 8 appartementen en er zijn 4 aanleunwoningen. Deze 4 huizen staan aan dezelfde straat van het Dek met de mogelijkheid om uit te stromen vanuit het 8-ter Dek. De ondersteuning wordt aangeboden door dezelfde begeleiding vanuit het 8-ter Dek of ambulante begeleiding.

De acht appartementen hebben een eigen voordeur. Elk appartement heeft een slaapkamer, badkamer en woonkamer/keuken. Als je wil, kun je een internet-, telefoon- en televisie-aansluiting nemen in jouw eigen appartement. Die aansluiting moet je zelf betalen. Lees meer op https://sheerenloo.ontzorg.net/.

Er is een algemene ruimte waar je met de andere bewoners samen kunt koken, koffiedrinken of een gezellig praatje maken. Ook is er ruimte om in de avond tv te kijken of een spelletje te doen.

Alle voorzieningen dichtbij

Deze woningen staan in een jonge nieuwbouwwijk met voorzieningen zoals winkels, werk, tandarts, dokter en een winkelcentrum, zo dichtbij dat de meeste bewoners er zelf naartoe kunnen. Ook werk is in de omgeving of op Urk zelf.

Indruk van de woongroep

Wie worden hier begeleid in Urk?

De mensen die hier wonen hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. De bewoners kunnen goed voor zichzelf zorgen en redden zich aardig. Je kunt hier zorg aan huis krijgen, wanneer jij dit wilt of volgens jouw indicatie. Dit heet uitstelbare zorg. Maar de begeleider bespreekt met jou wat jij nodig hebt en past zich daarop aan. Er is dus niet altijd een begeleider aanwezig. Verwanten worden zoveel mogelijk betrokken door middel van oudervergaderingen, een ‘doedag’, jaarlijkse bbq, e-mail, bijeenkomsten, en SIR (samen in regie)

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op