Adres en contact
P. de Hooghstraat 3
1318 KC Almere
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagbesteding Het Kan in Almere
Pieter de Hooghstraat 3

Werk of dagbesteding

In het kort

Bij dagbesteding Het Kan kunnen mensen met een verstandelijke beperking hun creativiteit kwijt. Er zijn drie groepen: Atelier, Project en Glitter. We werken bijvoorbeeld met papier-maché, schilderen of spelen toneel. Het Kan heeft ook een winkel waar deelnemers hun eigen producten kunnen verkopen. Vaste begeleiders helpen overal bij. Zo leren de deelnemers de begeleiders goed kennen, en andersom. Samen lukt het altijd!

De groepen

Glitter
De werkzaamheden op Glitter zijn afwisselend. Is er bijvoorbeeld een leuke seizoensgebonden activiteit? Op Glitter is hiervoor de ruimte. De nadruk ligt niet op het werken, maar op beleving en expressie.

Atelier

Bij de groep Atelier draait het om het maken van een artikel dat een nut heeft: je kunt het verkopen, het betekent iets voor een ander, of je leert er iets van. Er wordt samen gekeken naar wat je zou kunnen maken voor de winkel.

Project

Bij Project lopen de werkzaamheden uiteen. De ene persoon kan bezig zijn met papier-maché, en de andere werken aan een schilderij. Bij het gaat het om ontdekken, leren en ontwikkelen.

We wisselen het werk af met wat meer ontspannen activiteiten, maar ook hiermee kunnen bepaalde vaardigheden vergroot worden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je wat onzeker bent en met toneelspelen leert om zelfverzekerder te worden.

Castrovalva

Dit is een verzorgingshuis in de buurt van Het Kan. Op maandag, donderdag en vrijdag werkt er een groep van Het Kan voor de bewoners. Zij vouwen bijvoorbeeld het wasgoed, maken de bedden op, maken het omliggende terrein schoon of verwennen bewoners met lekkere hapjes.

De winkel

Het Kan heeft ook een winkel, zodat jij je eigen gemaakte producten kan verkopen. Ook organiseren we een aantal keer per jaar een markt op ons eigen terrein, zodat mensen bij ons kunnen komen kijken. We gaan één keer per jaar naar Amersfoort om onze producten op de kerstmarkt te verkopen.

Wie werken er bij ons?

Het Kan heeft volwassen deelnemers van verschillende leeftijden. De cliënten komen voor een groot deel van de groepen van de Thèrèse-Schwartzestraat van ’s Heeren Loo. Niveau en beperking zijn gevarieerd. Sommige mensen zijn rolstoelgebonden, anderen zijn mobiel en werken zelfstandig. 

Locatie en bereikbaarheid

Het Kan zit midden in een woonwijk waar goed contact is met de buurtbewoners. Buren komen soms even binnen, of wij gaan lekker naar buiten. De dagbesteding ligt aan een speeltuin waar we gebruik van kunnen maken. In onze tuin hebben we een schommel. De woning van de (meeste) deelnemers is op loopafstand. We lopen elke ochtend en middag gezamenlijk heen en weer tussen woning en werkplek. We hebben een duofiets waarmee we soms op pad gaan. 

Contact

Het Kan: 06 - 23 18 49 34
Oase: (andere locatie van Het Kan) 06 - 23 86 26 46
hetkan@sheerenloo.nl

www.facebook.com/hetkan.dagbesteding

Open op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op