Adres en contact
Pieter van Slingerlandstraat 46
2215 SZ Voorhout
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagbesteding Hooghe Bergh in Voorhout
Pieter van Slingerlandstraat 46

Werk of dagbesteding

Je loopt het lokaal binnen met je begeleider; er zijn al veel mensen op de dagbesteding! Overal op tafel staan gekleurde potten verf en kwasten. Een paar mensen zijn al aan het schilderen. Wat ga jij maken vandaag? Je pakt een vel papier en legt die op tafel. Je hebt zin in groen, dus je doopt je kwast diep in de verfpot. Grote groene strepen maak je op het vel papier. Mooi, nu nog wat rood erbij. Je voegt steeds meer kleur toe, tot het schilderij af is. Tevreden kijk je naar je kunstwerk. Je kunt niet goed praten, maar op deze manier kun je wel je emoties kwijt. Je wordt er rustig van en krijgt een fijn gevoel.

In het kort

Dagcentrum Hooghe Bergh is een trefpunt en dagbesteding voor mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Soms ook met een lichamelijke beperking. Je krijgt hier de dagbesteding en zorg die jij nodig hebt. In elk van de 4 lokalen organiseren wij activiteiten.

De woning / het gebouw

In 4 lokalen doen onze deelnemers mee aan de dagactiviteiten. Bij elk lokaal zit een open keuken. Drie van deze lokalen liggen aan een plein met hek eromheen. Daar kunnen alleen mensen van Hooghe Bergh heen. Verder zijn er een snoezelruimte, een badkamer, 2 invaliden-wc’s en 4 gewone wc’s. Ook zijn er een kantoorruimte, een berging, een voorraadkast en een kamertje dat gebruik kan worden als prikkelarme werkruimte.

De omgeving

Hooghe Bergh is gevestigd in gebouwencomplex het Cluster. In het gebouw zijn ook een kinderopvang, een naschoolse opvang en basisscholen. Dit zorgt voor levendigheid tijdens piektijden. In de winkelstraat kunnen mensen een stukje kunnen lopen of fietsen.
Op loopafstand staan bushaltes. Het treinstation is ongeveer 10 minuten lopen.

Voor wie

De Hooghe Bergh is voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Hun leeftijd is van 18 tot en met 65 jaar.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op