Adres en contact
Horsterweg 37
3851 PH Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

De Horst - Wonen met behandeling in Ermelo
Horsterweg 37

Wonen Behandelen

Soms is het voor een jongere beter om tijdelijk niet thuis te wonen. Hij of zij kan bijvoorbeeld niet goed omgaan met problemen thuis en vertoont ernstige gedragsproblemen. Een andere reden kan zijn dat thuis een onveilige situatie voor het kind of de omgeving is ontstaan. Bij behandelafdeling De Horst kunnen jongeren een tijdje komen wonen.

In het kort

De Horst is een 1-milieus behandelafdeling van ’s Heeren Loo Midden Nederland. De locatie biedt 9 studio’s aan met 24-uurszorg. De Horst biedt behandeling voor jongvolwassenen met de kijkrichting naar de samenleving en is daarom gelegen in een woonwijk.

De behandeling duurt over het algemeen tussen de twee en vier jaar. De nadruk wordt gelegd op gedragsverandering. Stapsgewijs leert de jongere de vaardigheden die hij/zij nodig heeft. De gehele behandeling is erop gericht dat de jongeren zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de samenleving.

Woning

Vrijstaand gebouw; met 9 studio’s. In het dagelijks leven zorgen begeleiders voor een veilige woon- en leeromgeving, duidelijke regels en een voorspelbaar dagritme. Internet- en tv-aansluiting is overal aanwezig.

Omgeving

De studio’s liggen in een woonwijk nabij het winkelcentrum van Ermelo en het treinstation.

Voor wie?

Jongvolwassenen (vanaf 17 jaar tot +/- 26 jaar) met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende emotionele- en gedragsproblemen en/of psychische stoornissen. Kenmerkend voor deze jongeren is dat zij snel overvraagd worden en vaak problemen ervaren in situaties waar sociaal-emotioneel veel gevraagd wordt. Zoals het volgen van onderwijs, het onderhouden van contacten, het doen van boodschappen en het vinden / vasthouden van een baan. Het lukt hen vaak niet om zelfstandig problemen op te lossen.

Video voor wie is de Horst

Video behandeling bij de Horst

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op