Adres en contact
Jeanne d'Arclaan 109-151
8302 ZB Emmeloord
Stuur een mail Direct aanmelden

Zelfstandig wonen met begeleiding
Jeanne d'Arclaan

Wonen

Je wil graag zo zelfstandig mogelijk wonen. De begeleiding helpt je om je doelen te bereiken. Zodat jij bijvoorbeeld uiteindelijk kunt doorstromen naar zelfstandig wonen, al dan niet met ambulante begeleiding. Samen met jou zorgen wij ervoor dat je fijn woont en een stabiel leven hebt. Daarbij kijken we naar jouw wensen. Tijdelijk wonen is ook mogelijk, bijvoorbeeld tot je kan doorstromen naar je eigen woning of naar een woning in jouw eigen regio.

In het kort

De Jeanne d’Arclaan is een appartementencomplex met 20 appartementen en 2 gezamenlijke ruimtes. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking. Je krijgt begeleiding van een vast team begeleiders dat kijkt naar wat jij nodig hebt. We werken toe naar zelfstandig wonen, maar in overleg kan je hier ook blijven wonen. De sfeer is gezellig en er zijn elke dag momenten waarop je met de anderen kunt koffiedrinken. Verder krijg je begeleiding in jouw appartement.

De woning

Er zijn hier 20 appartementen met allemaal een eigen voordeur. Je appartement is instapklaar en je mag het inrichten zoals jij dat wil. In overleg is een huisdier toegestaan. Als je wil, kun je een internet-, telefoon- en televisie-aansluiting nemen in jouw appartement. Die aansluiting moet je zelf betalen. Lees meer op https://sheerenloo.ontzorg.net/.

In de 2 gezamenlijke ruimtes kun je op vaste tijden koffie komen drinken en je medebewoners ontmoeten. Je kunt er een spelletje doen of andere activiteiten. Zomers kun je heerlijk met je medebewoners buiten zitten op het gezellige prieel.

Omgeving

De Jeanne d’Arclaan ligt in een rustige buurt in Emmeloord. Het centrum is 10 minuten fietsen. Ook is er een supermarkt en bushalte op loopafstand. Met de buurt is goed contact.

 • Bij de Jeanne d’Arclaan woon je met 20 andere bewoners. De meesten hebben een licht verstandelijke beperking. Het is een gezellige groep in de leeftijd van 18 tot 60 jaar. Ben je de helft van een stelletje? Dan kun je hier ook met je partner samenwonen.

  De bewoners zijn redelijk zelfstandig. Sommige bewoners helpen we met koken of schoonmaken. Andere bewoners helpen we in de omgang met elkaar en/of de persoonlijke verzorging. Iedereen krijgt de begeleiding die hij of zij nodig heeft.

  De bewoners komen vaak gezellig koffiedrinken in de gezamenlijke ruimtes. Sommige bewoners zijn zelfs bevriend geraakt en doen gezamenlijke activiteiten.

 • Aan de Jeanne d’Arclaan is 24-uurszorg aanwezig. Overdag is er altijd begeleiding en in de nacht is er een slaapwacht op locatie. Met de bewoners maken we doelen, die we ieder jaar evalueren. We kijken dan naar welke doelen je hebt behaald en welke we moeten aanpassen.

  De begeleiding is ongeveer even oud als de bewoners. Zij hebben veel ervaring in het begeleiden van deze doelgroep. Zij zetten veel humor, enthousiasme en eigen levenservaring in. Een gedragswetenschapper zorgt voor extra kennis en expertise op de woning.

  We hebben nauw contact met ouders en andere verwanten.

 • Voor wonen op de Jeanne d'Arclaan heb je een Wlz-indicatie nodig: van zorgprofiel ZZP3 t/m 7.
  Lees meer over het aanvragen van een indicatie.

Heb je interesse?

Is wonen op de Jeanne d'Arclaan iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op: 0800 - 355 55 55. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op