Adres en contact
Jeanne d'Arclaan 119
8302 ZB Emmeloord
Contact opnemen Direct aanmelden

Jeanne d'Arclaan 119*
Jeanne d'Arclaan

Jij bent er wel aan toe om je rijbewijs te gaan halen. Samen met jou kijken we naar je wensen voor de toekomst. Je wens is om uiteindelijk door te stromen naar zelfstandig wonen. De begeleiding helpt jou hierbij.

In het kort

De Jeanne d’Arclaan is een appartementencomplex met 20 appartementen en 2 gezamenlijke ruimtes. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking. Je wordt begeleid door een vast team met begeleiders die kijken wat de cliënt nodig heeft. We werken toe naar zelfstandig wonen, maar in overleg kan je hier ook blijven wonen. Er is hier een gezellige sfeer en elke dag zijn er koffie momenten waar je bij kan aansluiten. Verder word je begeleid vanuit jouw appartement.

De woning

Er zijn hier 20 appartementen met allemaal een eigen voordeur. Je mag je huis inrichten zoals jij dat wilt. Internet en tv zit bij de locatie inbegrepen. Je appartement is instap klaar. Huisdieren zijn mogelijk in overleg.

Er zijn 2 gezamenlijke ruimtes waar je op bepaalde tijden koffie kan komen drinken en de medebewoners kan ontmoeten. Hier kan je bijvoorbeeld spelletjes spelen of andere activiteiten doen. Voor in de zomer hebben we buiten ook zitplekken. Dit is gezellig ingericht en je kan hier leuk met medebewoners zitten.

Omgeving

De Jeanne d’Arclaan ligt in een rustige buurt in Emmeloord. Het centrum is 10 minuten fietsen hiervandaan. Ook is er een supermarkt en bushalte op loopafstand. De ligging is dus perfect.

Wie wonen er nog meer?

Bij de Jeanne d’Arclaan woon je met 20 andere bewoners. Allemaal hebben ze een verstandelijke beperking. Het is een gezellige groep in de leeftijd van 18 tot 50 jaar. Hier wonen ook stelletjes samen. Samenwonen is dus ook mogelijk hier. Iedereen wordt begeleid in wat hij/zij nodig heeft.

Bewoners komen vaak gezamenlijk koffiedrinken in de gezamenlijke ruimtes. Sommige bewoners zijn bevriend met elkaar geraakt dus doen dan ook gezamenlijke activiteiten.

De bewoners zijn allemaal heel zelfstandig. Om hier te kunnen wonen moet je zelf al wel een aantal dingen kunnen. Bijvoorbeeld. Koken, schoonmaken en persoonlijke verzorging moet oké zijn.

Hoe begeleiden we je?

Aan de Jeanne d’Arclaan is 24 uur zorg aanwezig. Overdag is er altijd begeleiding aanwezig, en in de nacht hebben we een slaapwacht op locatie. Bij nood kan je deze bellen.


Met de cliënten maken we doelen, deze worden ieder jaar geëvalueerd. We kijken dan naar wat er is behaald en welk doel we moeten aanpassen. We richten ons vooral op zelfstandigheid.

We hebben nauw contact met ouders en verwanten.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op