Adres en contact
Vijverweg/Binnenhof/Buitenhof 2/2-4/1-3-5
2681 JG-JB Monster
06 - 46 12 41 26 Stuur een e-mail

Jobcoaching Start Punt in Monster
Vijverweg 18

Werk of dagbesteding
Start Punt in Monster LVB werken

Jij bent gek op zagen en timmeren en wil als timmerman in een werkplaats werken. Je weet alleen niet zo goed hoe je dat moet aanpakken. Waar moet je beginnen? Hoe pas je je aan aan een nieuwe werkplek en nieuwe mensen? Geen zorgen, daar is Start Punt voor. Wij helpen jou een handje, zodat je je droom kunt waarmaken.

In het kort

Start Punt is een erkende jobcoachorganisatie van 's Heeren Loo op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster. Start Punt ondersteunt, motiveert en adviseert mensen met een lichte verstandelijke beperking bij het vinden en behouden van passend werk. Zo ontwikkelen ze zelfstandigheid. Dit draagt bij aan hun eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Voor werkzoekenden

Hoe werken wij?

Wil je graag werken, bijvoorbeeld in een winkel, in de zorg of in de bouw? Of ben je op zoek naar een leerzame stage? We praten met jou over wat je kan en wat je wil. Samen met een jobcoaches kijken je of je genoeg weet en kunt om te kunnen starten of dat je eerst scholing nodig hebt? Vervolgens brengen we je in contact met een mogelijke werkgever.

Heb je eenmaal een baan, dan helpt je jobcoach jou bij het inwerken. Hij of zij blijft je begeleiden. Jullie praten regelmatig over hoe het gaat. Wat loopt goed, waar heb je nog hulp bij nodig?

We vinden het ook belangrijk dat je nieuwe dingen leert. Dit gebeurt tijdens je werk, maar ook tijdens bijvoorbeeld een cursus. Wij helpen je daarbij. Als je de cursus behaalt, krijg je een certificaat. Dit komt in je portfolio. Zo zien anderen ook wat jij kunt. Dit helpt bij het vinden en behouden van een (betaalde) baan.

  • Chantal

    ‘Ik voel me gewaardeerd en prettig binnen het team!’

  • Rudie

    ‘Ook ik kan veel bereiken in de maatschappij. Elke dag leer ik iets nieuws op m’n werk. Laat zien wie je bent, geef respect en krijg het terug. Dan kan je alles bereiken!’

Informatie voor verwijzers en bedrijven

Start Punt werkt volgens een vaste methode. Eerst doen wij een uitgebreid onderzoek naar de motivatie, vaardigheden en het leervermogen van de cliënt. Daarna kijken we met iemand van een bedrijf wat er mogelijk is en wat ideaal zou zijn. Als het nodig is stellen we in deze fase een plan voor verdere training op. 

Vervolgens start de werknemer in een passend bedrijf. We volgen een individueel trainings- en inwerkprogramma op de werkplek. We introduceren de werknemer bij de werkplekbegeleider. Wanneer de werknemer zelfstandig genoeg is, doet de jobcoach een stap terug en gaat de nazorgfase in. Dit houdt in dat de jobcoach de werknemer op afstand ondersteunt.

Wil je meer weten over de voordelen om je als bedrijf aan te sluiten bij 's Heeren Loo?

Contact

Start Punt, bureau voor arbeidsintegratie
Vijverweg 18
2681 JB
06 - 46 12 41 26
06 - 52 56 79 03
jobcoaches.sheerenloo-polanen@sheerenloo.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 08.00  tot 16.00 uur

Neem contact op