Adres en contact
Roeklaan 24
6733 SR Wekerom
Contact opnemen Direct aanmelden

Inclusief kabouterpad De Hartenberg
Roeklaan 24

Vrije tijd

Ga op zoek naar kabouters op De Hartenberg! Tijdens een wandeling over het prachtige kabouterpad maak je kennis met Guusje, een kabouter met een beperking. Guusje laat graag haar favoriete plekjes in het bos aan jou zien. Een leuke route waar je ook veel van leert, bijvoorbeeld hoe lastig het is als je je benen niet kunt gebruiken.

In het kort

Op De Hartenberg vind je het eerste inclusieve kabouterpad van Nederland. Dit prachtige pad slingert door een deel van woonzorgpark De Hartenberg in Wekerom, een woonzorgpark voor mensen met een verstandelijke beperking. Het kabouterpad van ongeveer 900 meter, is volledig rolstoeltoegankelijk en gemaakt samen met ongeveer 20 cliënten van 's Heeren Loo. Zij maakten bijvoorbeeld de kleurrijke kabouterpalen, -huisjes, de puntmutsen en knapzakken en de andere attributen die te vinden zijn op de route en in de knapzak.

Maak kennis met Guusje

Het kabouterpad is meer dan alleen een wandelroute; het is een ervaring. Onderweg maak je kennis met Guusje. Guusje zit in een rolstoel. Dit komt doordat de benen van Guusje snel moe worden. Soms vindt ze het ook moeilijk om duidelijk te praten. Tijdens de route kan je allerlei leuke opdrachten maken en ontdek je hoe het is om een beperking te hebben. De opdrachten en handige voorwerpen vind je in de knapzak die je aan het begin van jouw avontuur op kan halen bij Theehuis de Roek. En aan het eind krijg je een echt kabouterdiploma! Bij het theehuis kun je na afloop ook even uitrusten en genieten van een speciaal kaboutermenu.

Het idee achter het inclusieve kabouterpad

Met dit inclusieve kabouterpad hopen we mensen met en zonder beperking dichter bij elkaar te brengen. We wonen, sporten en werken vaak apart. Jammer, want we kunnen veel van elkaar leren en aan elkaar hebben. Het kabouterpad slingert door een deel van woonzorgpark De Hartenberg. Je loopt onder andere langs de parkboerderij met grote kas en mooie tuin, een leer-werkplek voor mensen met een beperking. “Het zou geweldig zijn als we met dit pad vooroordelen over mensen met een beperking weg kunnen nemen en kunnen laten zien hoe mooi het is om in de zorg te werken”, zegt Sanne Polak, coördinator innovatie bij ’s Heeren Loo.

The making of

Het kabouterpad is gemaakt samen met cliënten die wonen en werken op woonzorgpark De Hartenberg. Van de kabouterpalen en -huisjes tot de puntputsen en knapzakken. De mooie tekeningen van Kabouter Guusje zijn ook gemaakt door een cliënt, namelijk door één van de kunstenaars van de Rotonde Ateliers.

Dit bijzondere initiatief is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Ede.

Openingstijden

Wegens groot succes zijn de openingstijden verruimd! Gedurende de hele week kun je voor slechts €2,- een kaboutermuts en knapzak met leuke opdrachten ophalen bij Theehuis de Roek of de Kasgroep in Wekerom. Het is ook mogelijk om de route zonder knapzak te lopen. 

Maandag van 9:00-16:00 uurDe Kasgroep
Dinsdag van 9:00-16:00 uurDe Kasgroep
Woensdag van 9:00-13:00 uurDe Kasgroep
Woensdag van 13:30-17.00 uurTheehuis de Roek
Donderdag van 9:00-16:00 uurDe Kasgroep
Vrijdag van 9:00-12:00 uurDe Kasgroep
Zaterdag van 11:00-17:00 uurTheehuis de Roek
Zondag van 11:00-17:00 uurTheehuis de Roek

Theehuis de Roek is op feestdagen geopend. Dan kunnen er ook knapzakken gehaald worden. 

Wil je met meer dan zes personen komen? Buiten de openingstijden, maar wel met een knapzak? Of wil je je kinderfeestje hier houden? Neem dan even contact op, dan denken wij met je mee!

Contact

E: kabouterpad.hartenberg@sheerenloo.nl

Roeklaan 24
6733 SR Wekerom

Het startpunt van het kabouterpad is bij het theehuis. Zodra je De Hartenberg oprijdt, volg je de borden ‘Theehuis de Roek’. Daar kun je ook parkeren. Mocht de parkeerplaats vol zijn, is het vanaf ‘parkeren 2’ ook goed te lopen naar het startpunt.

Neem contact op