Adres en contact
Kapellekenslaan 45
6651 TJ Druten
Contact opnemen Direct aanmelden

Logeren in Druten voor kinderen en jeugdigen
Kapellekenslaan 45

Logeren

Vandaag is het een stralende dag. Gelukkig vind je in onze tuin volop schaduw, waardoor we ook bij warm weer heerlijk naar buiten kunnen. Tegen lunchtijd zorgen we met elkaar voor een gedekte tafel en eten we gezellig samen. We stemmen af wat iedereen vanmiddag wil doen. Naar het zwembad, de speeltuin of een lekkere wandeling maken? We kunnen bijna niet kiezen. Er is zoveel te doen!

In het kort

Kapellekenslaan 45 is een logeergroep die zorgt voor een fijn en ontspannen weekend voor kinderen en jongeren. We stimuleren zelfstandigheid, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Ieder kind doorloopt daarbij een eigen programma, passend binnen de groep. Een fijne bijkomstigheid is dat de thuissituatie voor even wordt ontlast van de zorg.

Gebouw

In deze vrijstaande woning vind je 8 slaapkamers, twee badkamers en drie toiletten. De ruime woonkamer kan via verrijdbare panelen in twee ruimtes worden gedeeld en er is veel spel, puzzel, bouw en speelmateriaal aanwezig. In de royale voortuin staat een zandbak. De tuin naast het gebouw heeft een schommel. In het schuurtje kun je darten en biljarten. Beide tuinen kunnen worden afgesloten door een hek. De dijk, het Drutens bos, speeltuinen en voetbalvelden zijn in de buurt en in de weekenden mogen wij gebruikmaken van de fietsten, skelters, speeltuin en het schoolplein van school ‘de Kom’. Ook gaan wij regelmatig naar het zwembad en de gymzaal van ’s Heeren Loo.

Omgeving

De woningen aan de Pa Hoeklaan liggen midden in de woonwijk, op locatie Boldershof in Druten. Hier wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. Er zijn verschillende werk- en dagbestedinglocaties in de buurt. Ook is in Druten veel te beleven. Je vindt er onder andere een park, tandarts, dokter, supermarkt en kerk. Ook zijn er clubjes waar je kunt koken, wandelen en cursussen volgen. Verder vind je in de wijk een kinderboerderij, gymzaal en zwembad. In de evenementenhal worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor een hapje eten of lekker winkelen, kun je terecht bij de verschillende restaurants en winkels. Daarnaast ligt de woonwijk aan rivier de Waal. Een prachtig moerasachtig gebied, waar je heerlijk kunt wandelen.

Begeleiding

Kapellekenslaan 45 is een logeergroep die zorgt voor een fijn en ontspannen weekend voor kinderen en jongeren. We stimuleren zelfstandigheid, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Ieder kind doorloopt een eigen programma, passend binnen de groep. Activiteiten en spel staan daarbij centraal. Ook zorgen we samen voor de boodschappen en maaltijden.

Beide groepen ontvangen ‘s nachts ondersteuning van de nachtdienst. Dit kan met uitluisterunits in de slaapkamers, maar ook via een knop die verbonden is met het nachtsysteem. Met het kind, de jongere of ouder stemmen wij af wat wenselijk is.

Bereikbaarheid

Het centrum van Druten ligt op 10 minuten loopafstand. Daar zijn bushaltes met bussen naar onder andere naar Nijmegen Centraal en het busstation van Druten. Op en rond de wijk zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Voor wie

In de oneven weken logeren pubers met een licht verstandelijke beperking bij ons. In de even weken kunnen kinderen/jongere met moeilijk verstaanbaar gedrag bij ons terecht. Wanneer kinderen niet willen blijven slapen, kunnen zij kiezen voor dagopvang in het weekend. Ouders brengen de kinderen dan in de ochtend en halen ze later op de dag weer op. Daarnaast is naschoolse opvang en opvang in vakanties en studiedagen mogelijk.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op