Adres en contact
Lobsteinlaan 15
7325 BH Apeldoorn
Bel: Kakeltine Bel: Hinnikhoeve

Kinderboerderij De Kakelhoeve in Apeldoorn
Lobsteinlaan 15

Vrije tijd Werk of dagbesteding

In het kort

De Kakelhoeve is een kinderboerderij die voor iedereen toegankelijk is. Er zijn o.a. geiten, kippen en paarden. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen er werken, denk aan verzorging van de dieren en tuinonderhoud. Er kan ook paardgereden worden tegen betaling. Ook kunnen zij paardrijden als zij dat willen. De boerderij is toegankelijk voor iedereen

De kinderboerderij

Op de kinderboerderij hebben we verschillende dieren. We hebben vogels in een volière, eenden, kippen, een nandoe: dit is een kleine struisvogel, vissen, waterschildpad, varkens, geiten, konijnen, cavia, poezen en paarden. Kortom een hele beestenboel!

De Hinnikhoeve

De Hinnikhoeve is de paardengroep. De paarden staan in een omheind gedeelte samen met andere dieren. Hier werken elke dag mensen in een groepje met een verstandelijke beperking en helpen mee met de dagelijkse gang van zaken. Verder deze tekst mag weg. Zij helpen bijvoorbeeld bij de verzorging. Ook mogen ze tijdens het paardrijden het paard begeleiden.

De Kakeltine

De Kakeltine is het open gedeelte van de boerderij. Je vindt er kippen, geiten en eenden. Ook hier kun je helpen bij de verzorging. Je draagt veiligheidsschoenen en werkkleding op de boerderij.

Dagbesteding

De werkzaamheden bij de dagbesteding zijn verschillend. Van dieren verzorgen en stallen uitmesten tot onkruid weghalen en oogst plukken van de moestuin. Ook hebben we nog verschillende activiteiten zoals paardrijden, snoezelen met dieren, schaapscheerdersfeest, lammetjes dag, Halloween, levend kerstspel en andere seizoensfeesten. 

Je leert bij ons verschillende dingen zoals bijvoorbeeld het omgaan met je collega’s. Ook werken met doelen zodat je aan de hand daarvan dingen kunt leren. De begeleiding helpt jou hierbij. Je kan in een groep werken met een begeleider of je werkt alleen en dan stuurt de begeleider je aan.

Voor wie

Dagbesteding is voor mensen met een verstandelijke beperking. De doelgroepen hierbij lopen uiteen. Heb je een dagbestedings- of PGB indicatie, dan ben je hier van harte welkom op de dagbesteding.

Bij ons komen werken

Ben jij gek op dieren en lijkt het je geweldig om de hele dag met ze bezig te zijn? Boerderij De Kakelhoeve heeft altijd werk voor mensen met een verstandelijke beperking. Kom bijvoorbeeld helpen bij het onderhoud van de tuinen of het dierensnoezelen.

De Hinnikhoeve

De Hinnikhoeve is de paardengroep. De paarden staan in een omheind gedeelte samen met een andere dieren. Hier werken elke dag 9 mensen met een verstandelijke beperking. Zij helpen bijvoorbeeld bij de verzorging. Ook mogen ze tijdens het paardrijden het paard begeleiden.

De Kakeltine

De Kakeltine is het open gedeelte van de boerderij. Je vindt er kippen, geiten en eenden. Ook hier kun je helpen bij de verzorging. Zorg dat je oude schoenen draagt, want je moet af en toe ook stallen uitmesten.

Locatie en bereikbaarheid

De Kakelhoeve staat op het uitgestrekte bosachtige terrein Groot Schuylenburg, tussen verschillende andere woningen en dagbestedingslocaties van ’s Heeren Loo. Als je na het aaien of verzorgen van de dieren honger hebt, kun je terecht in de brasserie voor een hapje en een drankje. De Kakelhoeve ligt op ongeveer 20 minuten lopen van een busstation, maar is ook gemakkelijk met de auto bereikbaar.

Adres, contact en openingstijden

Lobsteinlaan 15 
7325 BH
Apeldoorn

Tel. Kakeltine: 06 - 22 47 62 46
Tel. Hinnikhoeve: 06 - 23 01 87 75

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 15.30 
Zaterdag: 09.00 - 12:00

Neem contact op