Kinderboerderij De Kakelhoeve in Apeldoorn
Lobsteinlaan 15

Vrije tijd Werk of dagbesteding

Jij bent al je hele leven gek op paarden. Je hebt paardenposters, paardenboeken, een paardenagenda… Maar nooit eerder had je een echt paard. Tot je De Kakelhoeve ontdekte. Het paard is dan misschien niet alleen van jou, zo voelt het wel een beetje. Je borstelt haar bijna elke dag. Inmiddels kun je zelfs een beetje paardrijden. Hoewel je van alle beesten op de boerderij houdt, is er geen enkel dier dat jou beter begrijpt dan je paard!

In het kort

De Kakelhoeve is een kinderboerderij die voor iedereen toegankelijk is. Er zijn geiten, kippen en paarden. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen er werken, denk aan tuinonderhoud en verzorging van de dieren. Ook kunnen zij paardrijden als zij dat willen.

Adres en contact
Lobsteinlaan 15
7325 BH Apeldoorn
Bel: Kakeltine Bel: Hinnikhoeve

Wat valt er te beleven op De Kakelhoeve?

Kom eens langs bij ons en neem een kijkje bij onze dieren. Wandelen, aaien, lachen om de eendjes met hun gekke kuiven: er is genoeg te doen. Op De Kakelhoeve organiseren we ook activiteiten, denk aan een halloweenfeest en een schaapsherdersfeest.

Bij ons komen werken

Ben jij gek op dieren en lijkt het je geweldig om de hele dag met ze bezig te zijn? Boerderij De Kakelhoeve heeft altijd werk voor mensen met een verstandelijke beperking. Kom bijvoorbeeld helpen bij het onderhoud van de tuinen of het dierensnoezelen.

De Hinnikhoeve

De Hinnikhoeve is de paardengroep. De paarden staan in een omheind gedeelte samen met een andere dieren. Hier werken elke dag 9 mensen met een verstandelijke beperking. Zij helpen bijvoorbeeld bij de verzorging. Ook mogen ze tijdens het paardrijden het paard begeleiden.

De Kakeltine

De Kakeltine is het open gedeelte van de boerderij. Je vindt er kippen, geiten en eenden. Ook hier kun je helpen bij de verzorging. Zorg dat je oude schoenen draagt, want je moet af en toe ook stallen uitmesten.

Locatie en bereikbaarheid

De Kakelhoeve staat op het uitgestrekte bosachtige terrein Groot Schuylenburg, tussen verschillende andere woningen en dagbestedingslocaties van ’s Heeren Loo. Als je na het aaien of verzorgen van de dieren honger hebt, kun je terecht in de brasserie voor een hapje en een drankje. De Kakelhoeve ligt op ongeveer 20 minuten lopen van een busstation, maar is ook gemakkelijk met de auto bereikbaar.

Adres, contact en openingstijden

Lobsteinlaan 15 
7325 BH
Apeldoorn

Tel. Kakeltine: 06 - 22 47 62 46
Tel. Hinnikhoeve: 06 - 23 01 87 75

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 15.30 
(in juni, juli en augustus 09.00 - 16:30)
Zaterdag: 10.00 - 15:00

Neem contact op