Adres en contact
Van Houtenstraat 5
4191 HN Geldermalsen
Contact opnemen Direct aanmelden

Kinderdagcentrum De Rietpol
Van Houtenstraat 5

Hulp thuis (ambulant)

’s Ochtends breng je je zoon of dochter naar De Rietpol, (vervoer mogelijk) waar zijn of haar dag rustig begint: relaxen in de snoezelruimte, of lekker schommelen en klauteren. Rondstruinen door de belevingstuin, waar van alles te ontdekken valt. Gedag zwaaien voor de ramen is natuurlijk altijd even moeilijk, maar het wordt een stuk eenvoudiger nu je weet dat jouw kind op De Rietpol in goede handen is.

In het kort

Kinderdagcentrum De Rietpol is bedoeld voor kinderen/jongeren met een ontwikkelingsachterstand of ernstige meervoudige beperking. Hier zetten de kinderen/ jongeren in een veilige omgeving onder begeleiding kleine stapjes in hun ontwikkeling. Er werken onder andere een fysiotherapeut, een gedragskundige, een spel- en muziektherapeut en logopediste. Er worden in kleine groepjes activiteiten aangeboden die passen bij de ontwikkeling van de cliënten. Voor jongeren vanaf 18 is er dagbesteding beschikbaar.

Het gebouw

De Rietpol zit in een jaren 60 gebouw dat helemaal is aangepast aan kinderen/ jongeren. Er zijn drie verschillende groepen met elk apart sanitair. We houden met iedereen rekening: voor degenen die tussen de middag behoefte hebben aan rust is er een slaapkamer. Kleine avonturiers kunnen zich uitleven in de gymzaal. Buiten is een speciale belevingstuin, waar je onder andere fruitstruiken (perenboom), voelwand, blote voetenpad, schommels, glijbaan, wipwap en een trampoline. In de snoezelruimte kan jouw kind helemaal tot rust komen.

Omgeving

De Rietpol ligt midden in de Emmawijk, een rustige buurt midden in Geldermalsen. Naast De Rietpol vind je Laco zwembad Geldermalsen en op 5 minuten afstand het aangepaste zwembad op terrein De Wieken, waar de jongeren van de EMB groepen één keer per week naartoe gaan. De Rietpol is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Een bus- en treinstation liggen op loopafstand. Kinderen kunnen voor het vervoer naar de Rietpol ook gebruik maken van georganiseerd vervoer. Tijdens dit vervoer worden de kinderen begeleid door extra vervoersbegeleiders.

Voor wie

Bij kinderdagcentrum De Rietpol helpen wij jouw kind met begeleiding, behandeling observatie en diagnostiek, schooladvies en Praktische Pedagogische Gezinsondersteuning. Met een enthousiast team van begeleiders, gedragsdeskundigen en therapeuten wordt er een plan gemaakt dat speciaal is afgestemd op de ontwikkeling en mogelijkheden van jouw kind. Op de Rietpol hebben we in totaal 20 plaatsen voor kinderen van 1 t/m 5 jaar met een ontwikkelingsachterstand en kinderen van 1 t/m 18 met een ernstige meervoudige beperking. Voor plaatsing is een beschikking van de gemeente nodig. Indien gewenst helpen wij je graag met de aanvraag van deze beschikking.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op