Adres en contact
Klaverkamp 5
3853 HR Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Besloten wonen op woonzorgpark Ermelo
Klaverkamp 5

Wonen

Eén van je medebewoners gaat zo met zijn moeder shoppen en wat lekkers eten. Je merkt dat hij wat spanning heeft opgebouwd, maar door de nabijheid en ondersteuning van een begeleider is hij al snel klaar voor de leuke middag. Ondertussen ben jij bezig met het doornemen van jouw weekboodschappen. Je hebt sinds kort leefgeld en mag voor jezelf boodschappen doen en koken. Dit had je een half jaar geleden nooit durven dromen. Iedereen doet een eigen activiteit en sommige bewoners zijn naar dagbesteding.

In het kort

In het woonzorgpark in Ermelo staat aan de Klaverkamp een besloten woning voor (jong)volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Hier wordt 24 uur per dag begeleiding geboden. De begeleiding richt zich vooral op het opbouwen van vertrouwen in jezelf en anderen, het aanwennen van een dagritme met betekenisvolle activiteiten, omgaan met emoties en spannende dingen en het vergroten van je zelfstandigheid. Zo kun je leren koken, leren omgaan met je financiën of je eigen huishouding leren doen. 's Nachts is de begeleiding via een uitluistersysteem aanwezig.

Woning

Bewoners van Klaverkamp 5 hebben een eigen studio met eigen sanitair. Er is een gezamenlijke woonkamer en een keuken waar samen gekookt of gebakken kan worden. De woning heeft een besloten terras achter het huis. Het is een besloten woning, wat betekent dat de deuren van Klaverkamp 5 op slot zijn. Sommige bewoners mogen namelijk niet zonder begeleiding naar buiten.

De omgeving

De woning staat op het woonzorgpark van 's Heeren Loo in Ermelo. Dit is een gezellig park met veel groen, helemaal ingericht voor mensen met een verstandelijke beperking. Er zijn veel voorzieningen. Naast de dagbesteding zijn de tandarts, huisarts en fysiotherapeut dichtbij. Op het park kun je ook naar de Klinkboerderij, tuincentrum de Bloemenhof of het restaurant of de kiosk van De Oude School. Als je een rondje maakt over het park kun je genieten van de mooie omgeving. De woning bevindt zich van de straat af, aan een voetpad en fietspad.

Voor wie?

Er wonen volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. De indicaties zijn LVG04 of VG07. Vaak is er sprake van een Meerzorg. De meeste komen hier wonen met een Rechtelijke Machtiging. Als er voldoende groei is doorgemaakt en de bijkomende problematiek niet meer overheersend aanwezig is, verhuizen bewoners naar een andere woongroep of een appartement met begeleiding.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op