Adres en contact
Kloosterlaan 12
6651 TL Druten
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in een IC-home in Druten
Kloosterlaan 12

Wonen

In het IC-home aan de Kloosterlaan ontvang je 24 uur per dag begeleiding en verzorging. We richten ons hierbij op het geven van structuur. Het huis staat in een rustige, groene omgeving. Als bewoner kun je hier werken aan het behouden en opbouwen van vaardigheden.

In het kort

Kloosterlaan 12 is een woning waar intensieve zorg wordt geboden (IC-home). Vanuit de woning gaan we overdag met alle bewoners naar dagactiviteitencentrum De Wending. De woning is geschikt voor volwassenen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychische problematiek.

Gebouw 

De woning heeft twee verdiepingen. In totaal zijn er 8 bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer, waarvan er twee op de begane grond zitten. Daarnaast bevindt zich op de begane grond een grote woonkamer, keuken en bijkeuken die de bewoners met elkaar delen. Ook is er een badkamer te vinden. Op de bovenverdieping zijn 6 slaapkamers, 2 badkamers, een snoezelkamer en een kantoor. Aan de achterzijde van de woning zit een eigen tuin. Voor mindervaliden is de benedenverdieping van de woning goed toegankelijk. 

Omgeving

De woningen aan de Kloosterlaan liggen midden in de woonwijk, op locatie Boldershof in Druten. Hier wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. Er zijn verschillende werk- en dagbestedingslocaties in de buurt. Ook is in Druten veel te beleven. Je vindt er onder andere een park, tandarts, dokter, supermarkt en kerk. Ook zijn er clubjes waar je kunt koken, wandelen en cursussen volgen. Verder vind je in de wijk een kinderboerderij, gymzaal en zwembad. In de evenementenhal worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor een hapje eten of lekker winkelen, kun je terecht bij de verschillende restaurants en winkels. Daarnaast ligt de woonwijk aan rivier de Waal. Een prachtig moerasachtig gebied, waar je heerlijk kunt wandelen. 

Begeleiding

De 24-uursbegeleiding wordt gegeven volgens het begeleidingmethode Triple C.  Dit houdt in dat de nadruk ligt op onvoorwaardelijke ondersteuning en het behouden en opbouwen van competenties. We richten ons daarbij op het geven van structuur. 

Bereikbaarheid

Het centrum van Druten is in tien minuten lopen te bereiken. Hier heb je bushaltes die je onder andere naar Nijmegen Centraal en het busstation van Druten brengen. Op en rond de wijk zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Voor wie

De woning is geschikt voor volwassenen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- en/of psychische problematiek.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op