Adres en contact
Kloosterlaan 6
6651 TL Druten
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Druten
Kloosterlaan 6

Wonen

Je loopt langs de Waal in een prachtige moerassige omgeving. Soms gaan er huisgenoten mee, maar meestal wandel je met je begeleider. Na de wandeling kom je thuis in een gezellige, knusse woonkamer. Een huisgenoot zit op de bank en een paar doen een spelletje. Vanmiddag gaan jullie met zijn allen een film kijken. Van tevoren maken jullie lekkere hapjes. Dat wordt een gezellige middag.

In het kort

De woning is voor ouder wordende bewoners met een verstandelijke beperking en bestaat uit 2 verdiepingen. De woning is geschikt voor mensen die een rollator gebruiken. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig en stimuleert het onderlinge contact en begrip. Regelmatig worden naast individuele activiteiten, gezamenlijke activiteiten ondernomen.

Gebouw

Kloosterlaan 6 bestaat uit 2 verdiepingen. Om boven te komen kun je gebruikmaken van een traplift. Op de bovenverdieping zijn 7 slaapkamers. Ook zijn er 2 badkamers, waarvan 1 met ligbad. De andere 2 slaapkamers zijn op de benedenverdieping. Hier delen 2 bewoners een badkamer met ligbad. De woonkamer en keuken deel je met zijn allen. Bij de keuken is een washok. Verder heeft deze woning een ruime tuin en een schuur. Heb je een visuele beperking, dan is er een lichtplan. Ook zijn er deurmeldcontacten en is er een uitluisterunit.

Omgeving

De Kloosterlaan ligt midden in de woonwijk, op locatie Boldershof in Druten. Hier wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar.  In de buurt werk- en dagbestedinglocaties. Ook is in Druten veel te beleven. Je vindt er onder andere een park, tandarts, dokter, supermarkt en kerk. Ook zijn er clubjes waar je kunt koken, wandelen en cursussen kunt volgen. Verder vind je in de wijk een kinderboerderij, gymzaal en zwembad. In de evenementenhal worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor een hapje eten of lekker winkelen, kun je terecht bij restaurants en winkels. Daarnaast ligt de woonwijk aan rivier de Waal. Een prachtige moerasachtig omgeving, waar je heerlijk kunt wandelen. Binnen de wijk geldt een snelheidslimiet. De vele voet- en zebrapaden zorgen voor een veilige omgeving.

Begeleiding

In de woning is 24-uursbegeleiding. Centraal hierbij staan jouw behoefte en ondersteuningsvraag. Wij houden rekening met jouw leeftijd, je tempo en met je mogelijkheden en beperkingen. Sommige bewoners gebruiken binnenshuis een rollator en buitenshuis een rolstoel. De begeleiders kijken naar wat jij kunt. Als iets even niet lukt, proberen ze het samen met jou op een later moment opnieuw. Vaak lukt het dan wel.

Bereikbaarheid

Het centrum van Druten ligt op 10 minuten loopafstand. Hier heb je bushaltes met bussen die je onder andere naar Nijmegen Centraal en het busstation van Druten brengen. Op en rond de wijk zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Voor wie?

De woning is geschikt voor volwassenen en senioren met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Een aantal bewoners heeft psychiatrische problematiek en/of gedragsproblematiek. Sommige bewoners hebben lichamelijke beperkingen die horen bij het ouder worden. De woning is dan ook ingericht voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op