Adres en contact
Kloosterlaan 8
6651 TL Druten
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Druten
Kloosterlaan 8

Wonen

Je begint je dag met een gezamenlijk ontbijt met je huisgenoten en de begeleiding. Je maakt zelf je ontbijt en ook je lunch voor op je werkplek of dagbesteding. Waar nodig krijg je ondersteuning van de begeleiders. Wanneer je uit je werk komt, vertel je over je dag en kook je samen met de begeleiding het avondeten. Tijdens het eten bespreek je wat je in de avond wilt doen. Je helpt mee met huishoudelijke taken en daarna doe je mee met een gezamenlijke activiteit of doet iets voor jezelf. Bijvoorbeeld naar computerles, voetbaltraining of vrienden. Of misschien wil je nog een boodschap doen. Maandelijks is er huiskameroverleg waarin je aan kunt geven wat voor jou belangrijk is. Wil je in de weekenden naar familie of doe je liever iets op de woning? Het kan allemaal.

In het kort

Kloosterlaan 8 is een woning voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. In de woning besteden we veel aandacht aan de regie over het eigen leven en de ontwikkeling. De begeleiding kijkt vooral naar de sterke kanten en mogelijkheden van de bewoners.

Gebouw

De woning bestaat uit 2 verdiepingen en heeft een traplift. De 9 bewoners hebben allemaal een eigen slaapkamer. De woonkamer met een aparte keuken delen ze met elkaar. Op de bovenverdieping zijn 2 badkamers, waarvan één met ligbad. Ook zijn er 7 slaapkamers. Op de benedenverdieping zijn nog 2 slaapkamers en een badkamer met ligbad. De woning heeft een eigen tuin en een schuur. Voor mensen met een visuele beperking is er een lichtplan. Daarnaast zijn er deurmeldcontacten en een uitluisterunit.

Omgeving

De woningen aan de Kloosterlaan staan midden in de woonwijk, op locatie Boldershof in Druten. Hier wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking als buren naast elkaar. Er zijn werk- en dagbestedingslocaties in de buurt. Ook is in Druten veel te beleven. Je vindt er onder andere een park, tandarts, dokter, supermarkt en kerk. Ook zijn er clubjes waar je kunt koken, wandelen en cursussen kunt volgen. Verder vind je in de wijk een kinderboerderij, gymzaal en zwembad. In de evenementenhal worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor een hapje eten of lekker winkelen, kun je terecht bij restaurants en winkels. Daarnaast ligt de woonwijk aan rivier de Waal. Een prachtige moerasachtige omgeving, waar je heerlijk kunt wandelen.

Begeleiding

De bewoners krijgen 24-uursbegeleiding. De begeleiding zorgt voor een veilige en vertrouwde leef- en werkomgeving.

Bereikbaarheid

Het centrum van Druten is in 10 minuten lopen te bereiken. Hier heb je bushaltes met bussen naar Nijmegen Centraal en het busstation van Druten. Op en rond de wijk zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Voor wie

De woning is geschikt voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Een deel van de bewoners heeft daarnaast psychiatrische problematiek en/of gedragsproblematiek. De woning heeft een traplift, waardoor mensen die minder mobiel zijn ook op de bovenverdieping kunnen komen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op